Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” va prezenta în format digital cele mai valoare piese aflate în patrimoniul instituției.

Majoritatea pieselor provin din fostele mine ce s-au închis în 2007, informează Raluca Zah, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Maramureș .

Totodată, Raluca Zah a mai precizat că curioșii pot accesa online, în fiecare luni, pagina de Facebook pentru a putea vedea rarele piese pe care Muzeul le are în patrimoniu.

„Este vorba despre un proiect care se desfăşoară săptămânal în mediul online. Este intitulat ‘Exponatul săptămânii’. Acesta se regăseşte în fiecare zi de luni pe pagina de Facebook a muzeului.  Adresa este: https://www.facebook.com/pg/MuzeuMineralogie/posts/. Astfel, rând pe rând, exponatele din colecţia Muzeului Judeţean de Mineralogie ‘Victor Gorduza’ Baia Mare sunt prezentate publicului internaut”, a precizat Raluca Zah, conform AGERPRES.

Exponante cu informații complete

Conform acesteia, toate exponantele ce vor fi prezentate în format digital cuprind informații complete despre locul unde au fost extrase. Totodată, cei care vor intra pe pagina muzeului vor puntea afla și importanța exponantelor din punct de vedere economic.

„Prezentarea cuprinde fotografia exponatului, precum şi date referitoare la compoziţia chimică şi caracteristicile generale. Detalii legate de importanţa sa economică şi a utilizării sale. Nu în ultimul rând, informaţii referitoare la provenienţă şi la expoziţiile în care a fost prezent de-a lungul timpului”, a mai precizat Raluca Zah.

O atracție turistică de importanță majoră în județul Maramureș este Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza”. Muzeul este vizitat, anual, de numeroși turiști români, dar și străini.

Publicul internaut se poate bucura să vadă din fața ecranului exponantele muzeului. Ei pot intra pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza”, în fiecare luni și pot afla multe informații despre exponantele instituției.

Raluca Zah, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureș a precizat că privitorii vor avea posibilitatea să afle date importante despre locul și compoziția chimică a exponantelor. De asemenea, ei vor putea afla și valoarea economică a fiecăruia.