Joi dimineața, pompierii au intervenit de urgență în evacuarea a aproape 100 de persoane dintr-un magazin Metro. Incindentul s-a produs la periferia municipiului Baia Mare după ce în incinta magazinului a fost semnalat miros puternic de gaz.

Cornel Băbuț, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, a declarat că printre cei evacuați se numără 60 de angajați ai magazinului Metro. Sesizarea a fost făcută la numărul de urgență 112.

Conform ISU Maramureș, pe lângă angajații magazinului au fost evacuați și aproximativ 40 de clienți.

Pompierii au intervenit în evacuarea persoanelor din magazin

„În interior a fost semnalat miros de gaz, iar magazinul a fost evacuat. Au fost evacuate 60 de persoane, personal METRO, şi aproximativ 30 de clienţi” a spus Cornel Băbuţ.

Conform EVZ.ro, la fața locului a intervenit Detașamentul Baia Mare cu două echipaje. Totodată, la locul incindentul a fost detașat un echipaj SMURD. Din primele cercetări, reprezentanții ISU Maramureș au stabili de unde venea mirosul de gaze, iar magazinul și-a reluat activitatea normală.

Mirosul de gaz a provenit de la o stație de încărcare situată în imediata apropiere a magazinului. Angajații au fost cei care au apelat la numărul unic de urgență 112.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate

Joi dimineața, ISU Maramureș a intervenit în evacuarea a aproximativ 100 de persoane dintr-un magazin Metro, aflat la periferia municipiului Baia Mare. Cei de la ISU Maramureș, 60 de persoane care au fost evacuate erau angajații magazinului Metro, iar 40 au fost clienți.

La fața locului a intervenit și un echipaj SMURD și Detașamentul Baia Mare. Nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar pompierii au stabilit că mirosul de gaz ce s-a simțit în magazin a provenit de la o stație de încărcare situaț în apropiere.

Cornel Băbuț, șeful Institutului pentru Situații de Urgență Maramureș, a declarat că activitatea magazinului s-a reluat imediat după ce pompierii au găsit sursa mirosului de gaz.