Problema sistemului medical din România nu reprezintă o noutate. Zilnic sunt descoperite nereguli la zeci de spitale, iar pacienții sunt tratați în condiții mizere.

În Baia Mare, la Spitalul Județean de Urgență a fost demarată o anchetă, după ce niște fotografii au apărut pe rețelele de socializare cu meniul sărăcăcios oferit pacienților.

Pe 21 ianuarie, Corpul de Control al Consiliul Județean Maramureș a început verificările cu privire la calitatea și gramajul meniurilor servite pacienților.

Ce s-a descoperit la Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

În urma raportului redactat, controlul a scos la iveală faptul că angajații spitalului furau din meniul pentru pacienți. Situația din spital este cu adevărat ieșită de sub control. În raport este specificat faptul că angajații au furat până și morcovii și pătrunjelul din supa bolnavilor internați la spital.

În cele 17 pagini scrise se regăsește informația cu privire la cum angajații înjumătățeau ca greutate porția de mâncare.

Conform raportului, în decursul lunii ianuarie a anului curent niciun meniu nu a avut prețul de de preparare apropiat de valoarea alocației de hrană.

Despre situația prețurilor privind meniurile din spitale, citiți aici.

Parizer și margarină oferit pacienților din spital

Totodată, pacienții nu se pot bucura de meniuri echilibrate și variate. O soluție pentru situația în care se află blocul alimentar de la spital ar fi proporționarea corectă a meniurilor pentru ca și pacientul să acumuleze energia necesară în vederea procesului de vindecare.

Corpul de Control al Consiliul Județean Maramureș a decis să verifice și modul în care au loc achizițiile publice. De asemenea, s-a urmărit și modul în care se face aprovizionarea produselor alimentare utilizate în prepararea meniurilor pacienților. În urma verificărilor, reprezentanții Corpului de Control au găsit și aici nereguli.

Corpul de Control al Consiliului Județean Maramureș au început verificările după ce, în spațiul online, au apărut mai multe poze cu meniul sărăcăcios servit de către angajații spitalului pacienților.