Contractul de finanțare pentru proiectul ”Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul” care se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică și socială, a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale, a fost semnat de către primarul municipiului și se ridică la suma de aproximativ 23 de milioane de lei, provenită din fonduri europene.

Astfel, începând de anul viitor se vor demara lucrările de construire a trei blocuri sociale a căror ocupanți vor fi grupurile defavorizate din zonele mărginașe municipiului Baia Mare. De asemenea, pe lângă acestea, se va amenaja un Centru Social cu servicii medico-sociale, de spații de joacă pentru copii și de un teren de sport.

Totodată, cartierul va dispune și de o structură de acces formată din carosabil, piste pentru bicicliști, trotuare și parcări. În privința utilităților, localnicii vor beneficia de apă, canalizare, electricitate și gaz

“Unul dintre proiectele de dezvoltare urbană, cu rol profund social menit să ridice calitatea vieții în municipiul Baia Mare este proiectul pe care l-am depus, pentru care avem contract de finanțare din fonduri europene și care prevede ‘’Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire în zona Pintea Viteazul.

Este vorba despre zona cuprinsă între str. Brâncoveanu și Bdul Unirii, o zonă generoasă, de aproximativ 10 hectare, în care vrem să extindem și să prelungim str. Gării pentru a se intersecta cu bd. Unirii. Am prevăzut aici a se construi întreaga rețea rutieră și bineînțeles blocuri de locuit, cu caracter social, destinate deopotrivă tinerilor, specialiștilor și persoanelor care au nevoie de o locuire civilizată la un preț redus. Proiectul mai prevede realizarea, în noul cartier, de zone de sport, zone pentru copii, pentru agrement, dar și grădiniță.

Eu cred că un astfel de proiect completează din punct de vedere urbanistic în mod logic și coerent tot ceea ce înseamnă municipiul Baia Mare, anulând o zonă degradată și dându-i utilitate.
Am satisfacția că am găsit împreună cu colegii mei această resursă importantă, cea a fondurilor europene, pentru a putea să construim acest proiect care are ca perioadă de implementare finală anul 2023”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare