Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a declarat că Guvernul a dat undă verde finanțării primului parc industrial din județul Maramureș, informează AGERPRES.

Ionel Bogdan a declarat că este unul dintre cele mai importante proiecte a acestui an, iar valoarea totală a proiectului ajunge la 5 milioane de lei.

„Consider că e unul dintre cele mai importante proiecte din acest an, chiar aş putea spune fără a exagera că e unul dintre proiectele apte să contribuie la dinamizarea afacerilor şi economiei locale. (…) Proiectul de construcţie a parcului industrial a fost adoptat în şedinţa CJ, iar judeţul primeşte din partea Guvernului suma de 5 milioane lei pentru această investiţie”, a mai declarat președintele CJ Maramureș.

Investiții străine și autohtone, speranța județului Maramureș

Ionel Bogdan a mai precizat că investițiile străine și autohtone vor aduce un plus județului.

,,Suntem foarte optimişti, dar şi încrezători că numărul investiţiilor autohtone sau străine va marca o uşoară creştere, dar şi bani pentru bugetele locale, dar şi noi locuri de muncă în diferite domenii”, a spus Ionel Bogdan.

Anul 2021 va reprezenta pentru județul Maramureș un an plin de investiții publice.

„La nivelul CJ, anul 2021 o să fie unul al investiţiilor publice, dar şi o continuare a celor începute şi urmate de lansarea altora noi. Va fi un an în care dinamica investiţiilor o să fie crescută. Practic, vorbim despre o dezvoltare a Maramureşului într-un ritm alert”, a precizat Ionel Bogdan.

Consiliul Județean va mai beneficia din partea Guvernului României de suma de 3 milioane de lei pentru construirea unui depozit de procesare și colectare a deșeurilor.

Proiectul de construirea a primului parc industrial din județul Maramureș a fost votat de către consilierii din Consiliul Județean. Guvernul va investi 5 milioane de lei în construirea parcului. Totodată, Ionel Bogdan a mai declarat că orice investitiție, străină sau autohtonă, reprezintă un plus pentru economia județului.