În felul acesta, ar avea de câștigat atât mediul de afaceri, cât și Guvernul, prin stimularea populației să se vaccineze, iar efectele pandemiei s-ar reduce considerabil, crede reprezentantul PRIMER.

El a explicat la Digi24 că suma de 50 de lei/angajat vaccinat anti- Covid ar fi suficientă ca stimulent, în ipoteza în care aceasta nu ar fi impozabilă.

Administratorii  teraselor din Brașov, primii care au acordat reduceri

Propunerea celor de la PRIMER nu este o noutate absolută, însă, stimulentul pentru vaccinare anti-Covid a fost lansat prima dată de administratorii teraselor din Brașov.

După ieșirea din scenariul roșu, au anunțat că oferă reducere de 10% consumatorilor vaccinați.

Bani pentru angajații vaccinați anti-Covid

Decizia de a acorda anumite facilități financiare celor care se vaccinează anti-Covid a adus în discuție, discriminarea, în condițiile în care se menționează că vaccinarea este gratuită și voluntară.

De asemenea, în rândul comercianților se analizează, dacă se încalcă principiul concurenței loiale, ajungându-se la concurență neloială.

De altfel, de discriminare ține și concurența neloială.

Companiile aeriene au anunțat, de asemenea, reduceri la bilete și prezentarea pașaportului anti-Covid, pentru țările care impun acest lucru, pentru reducerea efectelor pandemiei.

Despre o posibilă discriminare în cazul vaccinării anti Covid, președintele Consiliului Național pentru Combaterea  Discriminării,  Astazlos Csaba, a menționat că spețele care vor ajunge în fața instanțelor de judecată, inclusiv la CEDO, vor delimita dreptul la liberă circulație de un altul, la fel de important, cel la sănătate.

Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan a făcut un apel către populație, prin care încurajează vaccinarea, mai ales în rândul angajaților de la instituțiile aflate în subordinea sa.

Până la data de 10 ianuarie ac, în România s-au vaccinat anti-Covid peste 16 000 de cadre medicale.

Numărul celor confirmași cu coronavirus a ajuns la 31 382. Pe secțiile ATI din țară, internate cu forme grave de Covid sunt 1065 de persoane.

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid se apropie de final, iar autoritățile se pregătesc pentru faza a doua, dedicată persoanelor vulnerabile, cu risc de infectare prin natura profesiei,  din care fac parte și cadrele didactice.