Fără doar şi poate, de pe prima poziţie în C8, formaţia lui Adrian Abrudean nu poate scăpa primele două locuri.

După cum ştim, clubul beneficiază de o nouă conducere, însă la nivelul băncii tehnice este tot aceiaşi. Acest lucru contează însă mai puţin întrucât Crișul Chișineu Criș merge mai departe cu exact aceleaşi gânduri, respectiv, de a ajunge la barajul de promovare în Liga a II-a.

Adrian Abrudean: „Am avut probleme cu jucătorii”

Adrian Abrudean, antrenorul Crişului a vorbit despre ce s-a întâmplat până în momentul de faţă, dar şi despre mutările din lot.

„Suntem pe o poziție care ne obligă, în continuare, dar am ajuns acolo prin multă muncă și seriozitate, acestea fiind ingredientele noastre principale. Suntem convinși că trebuie să continuăm în aceeași manieră.

Din păcate, am avut – în aceată perioadă – probleme cu jucătorii, care s-au accidentat din cauza terenurilor, unele sintetice, altele, foarte rele. Însă, încet, încet, îi punem pe picioare. Ne-au plecat doi jucători, Sulea și Lazăr, iar Piț a abandonat activitatea competițională. În schimb, au venit Velici, Cocriș și Busuioc”, a spus Abrudean.

Obiectivul principal

În ceea ce priveşte obiectivul principal al Crişului, cu toate că nu s-au efectuat transferuri mari, ţinta este clară: atingerea barajului.

„Cu siguranță, obiectivul tuturor, echipă, antrenor, conducere, este să ajungem la baraj, cu toate că nu acesta a fost obiectivul când a început campionatul. Perioada de transferuri nu a fost una spectaculoasă, nu am mărit bugetul, nu s-au făcut cheltuieli, cred că suntem sub bugetul de anul trecut.

Ca atare, nu avem impus obiectivul, dar – având niște băieți serioși, o cunducere nouă, care este lângă echipă, plus o conducere a Consiliului Local care ne oferă toate condițiile, vom încerca din toate puterile noastre să facem cinste și imagine bună acestui oraș. Nu e câștigat nimic deocamdată, dar – e adevărat – avem o oportunitate foarte bună, de care noi trebuie să profităm”.

Adrian Abrudean: „Avem șanse mari ambele echipe”

Având în vedere faptul că în momentul actual Crişul este pe primul loc, iar în afară de Şoimii Lipova nu are pretenţii de promovare, referitor la faptul dacă poate scăpa totuşi primele două locuri, Adrian Abrudean a spus că:

„Da, sunt destul de deaprte majoritatea echipelor, dar dacă pierzi două meciuri consecutive lucrurile se pot complica. Lipova e principala contracandidată la prima poziție, dar mergând opouă echipe la baraj, e clar că avem șanse mari ambele echipe. Nu o neglijez pe Progresul Pecica, echipă care s-a mișcat foarte bine în această perioadă pe piața transferurilor”, a declarat Abrudean.

Crişul vs ACS „Poli” Timișoara

În cursul zilei de sâmbătă, Crişul va relua returul, pe teren propriu, unde va întâlni formaţia de la ACS „Poli”.

„Chiar dacî întâlnim o echipă tânără, ne așteaptă un meci dificil. Știu din experiența proprie că meciul din prima etapă e greu, indiferent de adversar. În plus, avem probleme de lor, jucători exponențiali care vor lipsi, din cauza accidentărilor. Dar, totuși, trebuie să spun că pornim, totuși, cu prima șansă, am încredere că vom începe cu dreptul, deoarece avem jucători valoroși și de caracter”, a explicat Abrudean.