Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată cu privire la faptul că, un bărbat a fost şantajat în repetate rânduri. Acestuia, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, i s-au cerut sume de bani pentru a nu fi divulgate anumite informații. În urma investigațiilor au fost identificate trei femei bănuite de săvârșirea infracțiunii. Una dintre acestea a fost reținută pentru 30 de zile, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, una dintre femei a fost prinsă în flagrant în timp ce primea bani de la bărbatul șantajat.

„În luna februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, un bărbat a fost şantajat, solicitându-i-se în repetate rânduri diferite sume de bani pentru a nu se divulga anumite informaţii despre el. În urma unui complex de activităţi investigativ-informative desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, au fost identificate trei femei bănuite de săvârşirea infracţiunii. La data de 12.03.2021, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Direcţiei Operaţiuni Speciale, au prins în flagrant pe una dintre femei, după ce aceasta a primit o sumă bani de la persoana vătămată”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Cele trei femei au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore. Pentru una dintre acestea instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În cazul ei cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj în formă continuată.

Celelalte două femei sunt cercetate pentru complicitate la şantaj în formă continuată