Autoritățile sunt pe urma tânărului afgan care și-a omorât un prieten de aceiași naționalitate, ca urmare a unui conflict izbucnit în zona Gării de Nord din Timișoara.

Astfel, oamenii legii fac un apel la cetățeni, prin intermediul căruia le transmite ca în eventualitatea cazului în care pot oferi informații care ar putea duce la prinderea acestuia, să sune la Serviciul de Urgență 112.

Conform tion.ro, incidentu de față care sa soldat cu un migrant afgan ucis, iar altul rănit, s-a întâmplat în data de 19 aprilie, în vecinătatea Gării de Nord din județul Timișoara.

Criminal la doar 27 de ani

La momentul respectiv criminalul a reușit să svape, însă nu a durat mult până ce autoritățile au reușit să îl identifice.

Inculpatul este din Afganistan și este în vârstă de 27 de ani.

„Având în vedere comunicatul emis de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiș din data de 28 aprilie a.c., cu privire la evenimentul din data de 19 aprilie a.c., petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara, în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, cu acordul procurorui de caz, vă facem cunoscută imaginea autorului, un bărbat de origine afgană, în vârstă de 27 de ani, în vederea identificării lui”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

În același timp se face apel pentru prinderea acestuia, inclusiv la cetățeni. În acest sens, orcine recunoaște persoana sau are informații despre aceasta este sfătuit să sune la numărul unic de urgență 112 sau să se deplaseze către cea mai apropiată secție de poliție.

„De asemenea, vă recomandăm ca la întâlnirea în spațiul public a acestui bărbat, să păstrați distanța și să evitați orice interacțiune cu acesta!”, a mai transmis IPJ Timiș.
Între timp, din pricina incidentului și a numărului mare de migranți, zona Gării de Nord din Timișoara a fost declarată „zonă specială de siguranță publică”.