O victorie răsunătoare. Benny Adegbuyi s-a impus în meciul cu legendarul Badr Hari

Ardeleanul Benny Adegbuyi a reușit să-și demonstreze profesionalismul după victoria prin KO tehnic în fața lui Badr Hari de la finalul anului trecut. Luptătorul român s-a declarat surprins de ecoul din presă și de atenția pe care a primit-o în urma succesului răsunător din main-eventul galei Glory 76.

Cel mai celebru luptător român de kickbox al momentului, Benny Adegbuyi consideră că victoria sa în fața legendarului Badr Hari poate fi considerată la fel de importantă precum succesele Generației de Aur sau cele ale Simonei Halep, care au bucurat milioane de români.

„Nu mă așteptam la reacția pozitivă a oamenilor. Știam că dacă îl bat, va fi un boom, dar reacția fanilor și a presei a fost peste așteptări. A fost o victorie asemenea celor ale echipei naționale a României pe vremuri, exact cum a fost după ce Simona Halep a câștigat la Wimbledon. Este cea mai mare luptă a unui kickboxer roman și, implicit, cea mai mare victorie a kickboxului românesc”, a spus Benny Adegbuyi, la emisiunea Digi Sport Matinal.

Urmează un meci foarte important pentru Benny

Victoria de la Rotterdam din main-event-ul galei Glory 76 îl confirmă pe Benny Adegbuyi ca fiind unul dintre cei mai mari profesioniști de kick-boxing de pe mapamond. Benny a învins prin KO tehnic în repriza a treia. Benny Adegbuyi urmează un meci foarte dificil, iar adversarul acestuia îl va afla după aflarea învingătorului din meciul Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik.

„Badr Hari este o legendă, a demonstrat că este în continuare la cel mai înalt nivel și este cea mai răsunătoare victorie din kickbox. Eu mă simt la fel, nu m-am schimbat, nu mă voi schimba niciodată, rămân același Benny. În schimb, simt o schimbare din partea organizatorilor, din partea fanilor, a presei. Se știe despre mine, sunt omul care l-a învins pe Badr Hari. A fost un meci preliminar pentru centura mondială.

Teoretic ar urma să lupt cu învingătorul dintre Rico Verhoeven și Jamal Ben Saddik, care se vor duela pe 30 ianuarie. Am luptat cu amândoi, din păcate am pierdut de fiecare dată. Au fost acum cinci ani, nu eram la nivelul la care sunt acum. E posibil să fiu favorit la următoarele lupte”, a mai spus Benny Adegbuyi.