Anterior, Benoni Ambăruș a fost paroh al unei biserici din Roma și director al Asociației de solidaritate a Vaticanului, Caritas, transmite flux24.ro

 Cine este Benoni Ambăruș, ales Noul Episcop Auxiliar al Romei

Benoni Ambăruș este născut la Bacău. În perioada 1990-1996, a urmat cursurile Seminarului Teologic din Iași. În anul 2000, devine preot, însă, preferă să își continue studiile la Roma.

Șapte ani reușește să ajungă paroh în Episcopia Romei.

Noua poziție este una dintre cele mai importante din cadrul Bisericii Catolice.

Din această poziție va putea să-i ghideze pe conaționalii săi, indiferent de religie.

Este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, Biserica Catolică a avut mesaje de pace și acțiuni umanitare.

În contextul pandemiei, a transmis că susține vaccinurile acreditate de Organizația Mondială a Sănătății.

Anul 2021, Anul Familiei pentru Biserica Catolică

Papa Francisc a anunțat că anul acesta mesajul Bisericii Catolice va fi centrat pe familie.

Suveranul Pontif a argumentat și de ce. Pandemia de Covid a scos în evidență importanța familiei, a celor dragi, a timpului pe care îl petrecem cu rudele, apropiații, prietenii, cei pe care îi considerăm tot ca pe niște rude.

Astfel, focusul va fi pe suportul familiilor vulnerabile, a copiilor și tinerilor, consolidarea relațiior dintre soți, părinți-copii, nepoți-bunici.

„ Fiecare dintre noi să se străduiască în așa fel încât să fie un an de solidaritate fraternă și de pace pentru toți, un an bogat în așteptare încrezătoare și de speranțe, pe care îl încredințăm ocrotirii cerești a Mariei, maica lui Dumnezeu și maica noastră! Avem nevoie de un vaccin pentru suflet, a fost mesajul lui Papa Francisc”, citat de Vatican News.

Italia rămâne cea mai afectată țară din UE din cauza pandemiei de Covid. De asemenea, românii care lucrează în străinătate sunt în număr mare într-o situație economică deplorabilă, după ce au rămas fără loc de muncă, tot ca urmare a pandemiei.

sursă foto: diocesidiroma.it