Potrivit mai multor primari din județul Bihor, anul 2021 i-a găsit pe toți puși pe treabă. Drept urmare, aceștia s-au întâlnit încă din data de 2 ianuarie cu ministrul Cseke Attila, discutând printre altele și problematica referitoare la construirea de creșe-tip pentru comune, orașe mari și mici, potrivit propriilor nevoi din fiecare localitate.

„Ne-a fost dat în studiu regulamentul Companiei Naționale de Investiții, iar domnul ministru ne-a vorbit despre prioritățile ministerului pe care îl conduce. Știu că a dezamorsat o adevărată bombă în ultimele zile din 2020, prin acea ordonanță care permite continuarea lucrărilor prin PNDL 1, fără de care 1.000 de UAT-uri din România, dintre care 90 din Bihor, intrau în faliment. La Salonta nu a fost cazul, din fericire.

Avem proiecte, dar deocamdată nu vreau să le arunc în spațiul public, sper să avem curând ceva concret după întâlnire. Le vom avea, așa cum îl cunosc pe domnul ministru, curând. Domnul Cseke Attila a prezentat numeroase posibilităti, perspective de investiții, iar acestea sunt în deplină concordanță cu programul «ReConstruim Salonta!»”, a spus primarul Török László.

Dorul de casă l-a adus înapoi la Marghita

Potrivit ministrului Attila, acesta nu și-a uitat niciodată orașul natal acolo unde tatăl său, Cseke Alexandru, fusese viceprimar pe vremea când Nicolae Demian era primar, iar mama lui muncea în curtea spitalului. Drept urmare, ministrul nu s-a putut abține, astfel că, a efectuat o vizită în orașul copilăriei sale, Marghita.

„Avem proiecte prin PNDL, unele gata, altele în curs. În curs sunt podul peste Barcău, canalizarea pe strada Horea, apa-canal la Cheț și Ghenetea, stația de pompare. Am finalizat cantina de la grădiniță. Noul an a debutat pe 2 ianuarie cu muncă. În cursul dimineţii, m-am întâlnit cu domnul ministru Cseke Attila, pentru a face o trecere în revistă a acestui an.

I-am făcut cadou o hartă a Marghitei, pe care o va lua cu dumnealui la Bucuresti, pentru a o expune în biroul său. Și ca să nu uite atunci când e deschisă o linie de finanțare, un program, să putem identifica rapid o stradă din Marghita unde să facem investiții. Mă bucur că suntem în acelaşi echipă. Împreună dezvoltăm Marghita!”, spune viceprimarul de Marghita, Demian Zsolt.

Totodată, o întâlnire cu privire la „posibilitățile de dezvoltare ale comunităților locale” între primarul de Diosig, Mados Attila și ministrul Cseke, a fost de asemenea organizată.