Bihor. Înscrierile pentru Campionatul Curățeniei, cea mai amplă acțiune de curățenie din județ, sunt în toi.

Până acum, peste 50 de primării s-au înscris deja, pentru câștigarea premiilor consistente oferite de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect şi al Consiliului Judeţean.

Scopul principal al concursului este de a mobiliza cât mai multe primării pentru stimularea colectării corecte a gunoaielor. Autoritățile locale au reușit să mobilizeze până și cultele religioase din județ, firme private și instituții.

„Vrem să conştientizăm cu toţii că problema curăţeniei şi îngrijirii mediului este a tuturor şi să ne unim eforturile pentru a o rezolva”, a declarat vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Bihor. Premii de sute de mii de lei pentru cele mai harnice primării din județ

Înscrierea în concurs se face până pe 10 iunie, iar din acel moment toate gunoaiele colectate separat vor fi contabilizate. Cantitatea totală de deşeuri colectate separat până pe 30 iunie se va împărți la numărul de locuitori din cele șase zone din Bihor (Zona Metropolitană, Aleşd, Salonta, Beiuş, Marghita, Valea lui Mihai). Orașul sau comuna cu cel mai bun scor va câștiga.

Vor exista șase premii a câte 100.000 de lei, iar primăriile de pe locul doi vor primi 10.000 de lei, locul trei va fi premiat cu 5.000 de lei.

În același timp se va desfășura o acțiune dedicată elevilor, Eco-Provocarea. Tinerii trebuie să-și exprime grija față de mediul înconjurător prin desene. Câștigătorii vor primi 1.000 de lei pentru cumpărarea unei biciclete.

Profesori, preoți, părinți și elevi, toți împreună, au început să curețe gunoaiele aruncate prin sate, iar în zilele ce urmează i se vor alătura angajații primăriilor comunelor.

Orădenii care doresc să participe la ecologizarea județului sunt rugați să intre pe site-ul ecogroupbihor.ro pentru a deveni voluntari ,,verzi”.

Sprijinită de Consiliul Județean, campania ,,Campionatul Curățeniei” se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie. Până acum s-au înscris 50 de primării din tot județul Bihor.