Bihor. Judecătoria Oradea a decis amânarea verdictului cu privire la dosarul în care Victor Micula este acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor.

La procesul care a a avut loc joi, 20 mai, judecătorul Marian Racolța a analizat solicitarea procurorilor, iar la proces au fost prezenți fizic doar avocații lui Victor Micula.

Milionarul a participat la dezbateri prin videoconferință, însă fără a da vreo declarație. Săptămâna viitoare va fi anunțată soluția, ea putând fi contestată la Tribunalul Bihor.

Bihor. Victor Micula, în atenția judecătorilor

Victor Micula este inculpat în 18 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Procurorul Gabriela Antohi a fost cea care a formulat noua solicitare de arestare a milionarului.

De asemenea, în același dosar, Micula este inculpat pentru 13 infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 2019, Victor Micula a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea, arma fiind cumpărată și folosită fără autorizație. Doi dintre prietenii milionarului sunt trimiși în judecată în același dosar. Sergiu Gabriel Hava ar fi cumpărat armele, iar Vasile Iulian Manea este acuzat de mărturie mincinoasă.

Abonat la Judecătoria Oradea

Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Oradea şi se află în Camera preliminară a instanţei, relatează Bihoreanul.ro.

Aceasta este a doua cerere de arestare a lui Victor Micula, după ce în ianuarie miionarul a fost acuzat că ar fi accesat baza de date a MAI și ar fi participat ilegal cu un polițist la o percheziție.

În acel dosar, Micula a fost judecat împreună cu patru agenți de la Poliția  Municipiului Oradea. Solicitarea a fost respinsă de judecătoarea Veronica Ioniță, pe motiv că, fiind plecat în străinătate, Micula nu s-ar fi ascuns de urmărirea penală. Altfel spus, arestarea preventivă nu putea fi dispusă pentru sancţionarea comportamentului lui excentric.

Victor Micula este acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor într-un nou dosar.