Ceea ce s-a putut constata de la început este că în accident au fost implicate două autoturisme marca VW Golf care s-au lovit frontal. Contactat de către Bihoreanul (ebihoreanul.ro), purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Alina Fărcuța, a declarat:”Apelul prin numărul de urgențe 112 a intrat la ora 15.16 ( n.r.: vineri,18.12.2020). Accidentul rutier s-a produs pe DN 76, în afara localităţii bihorene Tăşad. Au fost implicate două autoturisme. Din nefericire, două persoane au suferit leziuni care le-au provocat decesul la faţa locului, alte două persoane sunt rănite”. Se mai precizează că alături de cele două persoane rănite se mai găsește, din nefericire, o persoană aflată în stop respirator ( un tânăr în vârstă de numai 25 de ani).

Purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, maiorul Camelia Roșca, a confirmat de asemenea aceluiași cotidian local:”Din nefericire, două dintre persoanele implicate în accident, un bărbat și o femeie, în vârstă de 47 respectiv 50 de ani, din aceeași mașină, au decedat. Forțele de intervenție au acționat pentru acordarea primului ajutor și asistenței medicale de urgență unui bărbat care prezenta contuzii și fracturi, aflându-se în cod galben medical, și pentru efectuarea manevrelor de reususcitare în cazul unui bărbat în vârstă de 25 de ani aflat în stop cardio respirator”.

La fața locului au fost mobilizte mai multe echipaje medicale și se lucrează în paralel la stabilirea condițiilor în care a avut loc accidentul. Provocarea principală este, la această oră, salvarea vieții tânărului aflat în stop respirator.

„Pentru salvarea victimelor, ISU Crișana a mobilizat la fața locului cu operativitate o autospecială de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamnetului 2 de Pompieri Oradea, două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță”, a mai precizat Camelia Roșca, putătoul de cuvânt ISU Crișana.