Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost izbită de o mașină ,pe trotuar, în jurul orei 5.30  pe DN19, vineri. Accidentul s-a produs după ce un șofer în vârstă de 34 de ani din Chișlaz ce se afla la volanul unui autovehicul Volkswagen Passat nu s-a asigurat și a încercat să depășească un autobuz pe DN19, în drum spre Oradea. Șoferul a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de către o femeie în vârstă de 51 de ani și a lovit poarta unei case, dar și femeia ce circula pe trotuar.

Autoutilitara a fost proiectată în spatele autobuzului condus de un bărbat de 52 de ani. Contactați de Bihoreanul, comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a precizat că tânara de 36 de ani din Biharia a suferit multiple leziuni și a fost transportată , de urgență, la spital. „Este în stare instabilă la Terapie Intensivă. A suferit o amputaţie completă de gambă”, a precizat sâmbătă dr. Hadrian Borcea, şeful UPU SMURD.  Tânara are și o dublă fractură la brațul stâng.

Șoferul care a provocat accidentul a suferit leziuni ușoare, iar polițiștii continuă cercetările în cauză. Agentul orădean Sebastian Drimbe a postat un mesaj emoționant pe grupul de Facebook dedicat șoferilor Info Trafic din județul Bihor: Oameni buni, vă rog din suflet, lăsaţi alte activităţi la o parte în timp ce conduceţi, asiguraţi-vă corespunzător înainte de efectuarea unei manevre, semnalizaţi din timp efectuarea unei manevre de depăşire sau de schimbare a direcţiei de mers, lăsaţi graba şi porniţi mai devreme unde doriţi să ajungeţi pentru a nu fi nevoiţi să depăşiţi limitele legale de viteză… #Respectaţi regulile de circulaţie că sunt făcute pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic… O clipă de neatenţie poate însemna o viaţă distrusă”, a precizat polițistul orădean.

În România, în ultimii 19 ani, au murit peste 43.000 de români în accidente rutiere, maximul fiind atins în 2008, cu peste 3.000 de decese. În 2019, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia (22 de decese / milion de locuitori) și din Irlanda (29/milion), în timp ce România (96/milion), Bulgaria (89/milion) și Polonia (77/milion) au raportat cele mai ridicate rate ale mortalității. Media UE a fost de 51 de decese la un milion de locuitori, potrivit cifrelor preliminare publicate de Comisia Europeană.