Bihor. Noile modificări a organigramei urmează să aibă loc în vară, iar Bolojan are de gând să facă restructurări în rândul angajaților de la Contabilitate. Conform Bihorel, Bolojan are de gând să păstreze doar 4 din 12 posturi.

În octombrie 2020, președintele Consiliului Județean a disponibilizat 77 de angajați ai instituției.

De asemenea, Horia Cartiș, șeful Direcției Economice, riscă să rămână fără post.

Bihor. CJ a lovit puternic în cultura orădeană

La sfârșitul anului trecut, Bolojan a declarat că revistele de cultură Familia și Varad  își vor desfășura activitatea  administrativă în cadrul Bibliotecii Județene.

Președintele CJ Bihor a precizat, în acea vremea, că nu se desființează cele două reviste, ci fuzionează din punct de vedere administrativ.

„Scopul nostru este să asigurăm editarea revistelor. Dar este o chestiune secundară care este structura care editează revistele. Pentru că aceasta înseamnă, de fapt, un personal administrativ.

Măsuri controversate luate de Ilie Bolojan

Şi-atunci am considerat că nu este niciun fel de dezonoare sau scădere a nivelului de reprezentare dacă Biblioteca Judeţeană care are un personal specializat. Contabilitate, achiziţii, administrativ, cu acelaşi personal, subliniez, fără să mai angajăm alţi oameni. Prin urmare, nu se desfiinţează Revista ‘Familia’ şi ‘Revista Varad’. Aşa cum am văzut că au mai apărut informaţii ieri şi azi. Nu, ele fuzionează din punct de vedere administrativ, iar Biblioteca Judeţeană ‘Gheorghe Şincai’ va edita, cu onoare, aceste reviste”, a explicat Bolojan în acea perioadă.

O altă măsură ce a adus nemulțumiri a fost încheierea unui protocol cu Prefectura și Agenția Județeană de Plăți și Inspecția Socială prin care care beneficiarii venitului minim și alocațiilor care sunt apți de muncă vor fi obligați să ecologizeze localitățile din județ.

Altfel spus, primarii au fost puși în situația de a planifica munca celor vizați. În caz contrar, ei riscă să fie amendați. Președintele CJ Bihor a declarat că vor primi toate echipamentele necesare în vederea ecologizării localităților.