Un incendiu puternic a cuprins o casă din satul Tria, comuna Derna, județul Bihor, datorită unei sobe supraîncălzite.

Incendiul s-a produs joi, iar la fața locului au intervenit echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita. Când pompierii au ajuns, focul deja ardea violent în interiorul casei, iar proprietara a avut nevoie de îngriji medicale urgente.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, a încercat să stingă focul ce a cuprins casa. Ea a suferit arsuri la mâna stângă. Paramedicii au ajutat-o, iar femeia a refuzat să fie transportată la spital.

Bihor. Incediul a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

Pompierii au reușit să lichideze incendiul în mai puțin de 20 de minute. Din nefericire nu s-au mai putut salva bunurile din casă.

„În urma incendiului au ars mobilierul, tâmplăria din lemn (uși, geamuri), aparate electrocasnice, diferite materiale textile din două încăperi ale casei și s-a degradat tavanul și acoperișul casei”, a declarat căpitanul Andrei Rotaru, purtător de cuvânt al ISU Crişana, relatează Bihoreanul.ro. 

Ce recomandă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana bihorenilor

Datorită temperaturilor neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului nu s-a renunțat la încălzirea locuințelor. Militarii recomandă bihorenilo, în cazul unui incediu, să se pună pe primul loc.

„Pompierii militari bihoreni vă adresează rugămintea ca, în momentul izbucnirii unui incendiu, să vă autoevacuați urgent din clădire, iar în situația în care există și alte persoane în construcția afectată de incendiu, să le evacuați ori să vă asigurați că se autoevacuează.

În niciun caz, să nu încercați să îl stingeți dacă astfel vă periclitați sănătatea ori viața și să nu vă întoarceți după bunuri pe care le considerați de valoare: viața dumneavoastră este neprețuită!”, a mai precizat Rotaru.

Reamintim că focul ce a cuprins o casă din Tria, județul Bihor, a mistuit în totalitate toate bunurile, iar proprietara a avut nevoie de intervenția paramedicilor. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a încercat să stingă focul și s-a ales cu arsuri la mâna stângă.