Conducerea clubului de baschet masculin CSM CSU Oradea au precizat că în rândul jucătorilor a fost confirmat un nou caz de COVID-19.

Conducerea clubului a decis să retragă echipa de la turneul de la Timișoara, programat în perioada 14-17 martie.

„Această decizie a fost luată după ce un component al echipei a fost diagnosticat cu noul coronavirus la testul efectuat în cursul zilei de vineri”, a anunţat vineri conducerea clubului, pe site-ul oficial.

Planuri date peste cap datorită unui nou caz de infectare cu COVID-19

Jucătorii de la CSM Oradea nu vor mai putea susține cele trei meciuri programate de duminică, 14 martie, până miercuri. Ei trebuiau să joace în turneul 8 B a Ligii Naţionale.

Conducerea CSM a precizat că, la recomandarea celor de la DSP Bihor, au decis să renunțe la turneul de la Timișoara.

„Clubul nostru a întreprins acţiunile necesare în acest sens şi a contactat Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Recomandarea a fost ca delegaţia CSM CSU Oradea să nu efectueze deplasarea pentru acest eveniment.

De asemenea, au fost transmise documente justificative în acest sens către Federaţia Române de Baschet, totodată clubul nostru informând organizatorul evenimentului de la Timişoara de situaţia ivită”, au precizat cei de la CSM Oradea.

Situația echipei de baschet va fi monitorizată

Jucătorii de la echipa de baschet masculin vor fi monitorizați în permanență de către personalul medical.

CSM Oradea ar fi trebui să se întâlnească cu CSM Târgu Jiu, CSM Galați și SCM Timișoara la turneul desfășurat în perioada 14-17 martie.

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au reușit să se califice în finala Cupei României, duminica trecută, după ce au învins rivala U BT Cluj. Primarul Oradiei nu a ratat momentul și i-a felicitat pe sportivii orădeni pentru performanța reușită.

„Felicitări echipei noastre de baschet masculin CSM Oradea, care învinge azi în semifinala Cupei României, eterna rivală U BT Cluj Napoca, cu scorul de 89 – 81”, a scris primarul.