Dosarul cântărește greu pe masa judecătorilor din Bihor.  Este acuzat de 31 de infracțiuni privind nerespectarea armelor și munițiilor.

Pentru Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, procurorii din Oradea au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, însă, cererea a fost respinsă.

„În sarcina domnului Victor Micula, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au reţinut că acesta ar fi săvârşit un număr de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

În decursul anului 2019, în sensul că acesta a achiziţionat prin persoană interpusă arme letale, muniţie letală pe care le-a şi manevrat şi folosit, acesta nedeţinând niciun permis de port-armă sau autorizaţie în acest sens.

El mai este acuzat şi la instigare la fals sub semnătură privată – 13 infracţiuni la număr. El l-a determinat pe un prieten de-al său, inculpat în dosar, să înscrie în fals că acesta a cumpărat pe numele lui respectivele arme, când de fapt beneficiarul acestora ar fi fost domnul Victor Micula”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorul Marius Pop Blaga, pentru Agerpres.

Bihor. Extravagantul Victor Micula, trimis în judecată

Dosarul are termen de judecată pentru data de 23 aprilie. Inculpați mai figurează încă doi prieteni ai extravagantului om de afaceri. Ei sunt cei care l-ar fi ajutat să cumpere armele în mod nelegal. De asemenea, procuorii spun că au dat mărturii mincioase.

„Împreună cu acesta a fost trimis în judecată un coinculpat. El este acuzat de săvârşirea a 18 fapte de complicitate la nerespectarea armelor şi muniţiilor. Prin intermediul acestuia, domnul Victor Micula şi-ar fi procurat respectivele arme, inculpatul deţinând permis de port-armă şi autorizaţii pentru a fi cumpărate. El este acuzat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. A cumpărat armele şi a înscris în fals că el este beneficiarul acestora. Mai există un inculpat trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, care ar fi declarat mincinos pentru a-l ajuta pe domnul Victor Micula în faza de urmărire penală, cu privire la o armă”, a mai declarat Marius Pop Blaga, pentru sursa citată.

Victor Micula este fiul lui Viorel Micula,unul dintre companiei bihorene European Drinks .

De-a lungul timpului s-a făcut cunoscut pentru extravaganțele pe banii părinților.