Tânărul povestește coșmarul prin care a trecut. A lucrat fără bani, iar scandalul a început în momentul în care a întrebat, dacă este angajat cu forme legale. Colegii i-au cerut să consume alcool, notează libertatea.ro

Pentru că a refuzat, a fost legat, lovit crunt chiar de patronul din Bihor, Adrian Matiș, scrie sursa citată.

Pentru ca abuzul să fie complet, agresorii l-au bătut, l-au forțat să întrerupă discuția cu tatăl său și să îi scrie că totul este în regulă.

Bihor. Clipe de coșmar pentru un român plecat la muncă în Olanda

Tatăl tânărului a cerut de urgență intervenția Ambasadei României din Olanda.

„M-a pus să-i scriu lui tata că totul e bine, apoi să-mi închid datele mobile, ca să nu mă mai caute”, a relatat tânărul ziarului Libertatea.

Adrian Matiș neagă că s-ar fi întâmplat așa ceva și susține că îl va acționa în judecată pentru defăimare.

În certificatul medico-legal sunt confirmate loviturile primite de tânăr. Medicii au scris că loviturile provin de la obiecte contondente.

Ce spun autoritățile pentru evitarea abuzurilor în statele UE

De-a lungul timpului, românii au fost victimele abuzurilor la muncă în străinătate. De curând, s-a schimbat legislația privind

intermedierea forței de muncă în strănătate. Recrutorii nu mai au voie să perceapă comisioane pentru medierea locurilor de muncă în străinătate. De asemenea, inspectorii de muncă avertizează asupra elementelor din contract pe care viitorii angajați trebuie să le cunoască: durată, cazare, salariu, condiții de bonusare. Ei spun că mulți dintre români nu sunt atenți la aceste aspecte și devin victime ale unor abuzuri.

Ce trebuie verificat înainte de a pleca la muncă în străinătate

„ Întrucât migrația forței de muncă este un fenomen încă prezent, mulți cetățeni apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, această acțiune urmărește în principal prevenirea situațiilor de abuz și diminuarea riscurilor la care se expun cetățenii români care intenționează să muncească în străinătate, inclusiv ca lucrători sezonieri, readucând în atenție atât drepturile și obligațiile pe care le au când solicită mediere de la agenții de profil dar și riscurile ce pot apărea în efectuarea acestui demers”, transmite Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad, consultată pe tema muncii în străinătate.