Romania Chess Federatioan a organizat în 2020 de câteva ori pe săptâmână întreceri între șahiști atât interne, cât și âmpotriva altor federații de șah de pe mapamond, la care a participat în marea lor majoritate și semnatarul acestor rânduri. Cluburile locale au încercat să urmeze același exemplu și au organizat în special din a doua jumătate a anului 2020 turnee ordinare sau memoriale care să țină antrenați jucătorii și pasionații de șah.

Șah Club Oradea se înscrie în acest tipar și încearcă să continue activitățile de anul trecut cu altele noi în anul 2021. Astfel, primul concurs de şah rapid online din noul an se va desfăşura la finele acestei săptămâni, sâmbătă, 9 ianuarie, când Şah Club Oradea, Asociaţia Cartiş For Sport şi Asociaţia Judeţeană de Şah vor organiza concursul open care va cinsti memoria lui Ioan Mile. Memorialul „Ioan Francisc Mile” va începe de la orele 17 şi se va desfăşura în sistem elveţian, pe durata a 7 runde, cu timp de gândire de 10 min+2 sec/mutare. Toată acţiunea se va petrece pe serverul de şah www.chess.com.

Șah Club Oradea vă invită la ”Memorialul ”Ioan Francisc Mile” în 9 ianuarie, orele 17, pe chess.com

Invitația Sah Club Oradea este făcută pe chess.com și propune un turneu în memoria unui șahist bihorean decedatde curând. ”Primul turneu din 2021 va fi organizat in memoria sahistului Ioan Francisc Mile (1941-2020), decedat recent, el a fost unul dintre iubitorii sahului din Oradea si Bihor, jucator activ  de categoria I-a, antrenor, arbitru, organizator, initiator de turnee de sah, vicepresedintele Asociatiei Judetene de Sah Bihor”, menționează organizatorii.

Conform organizatorilor, poate participa oricine, având orice legătură cu Oradea sau Bihor, cu condiţia să se fi înscris până în ziua turneului, pe www.chess.com şi în echipa online Şah Club Oradea. Cererea de înscriere în club, precizând numele şi prenumele exact, data naşterii, localitatea sau clubul şi userul de pe chess.com, se poate face pe site-ul chess.com. Înscrierile în concurs se fac începând cu o oră înaintea startului concursului la adresa turneului: Live Chess – Chess.com.

Nici acum nu se percep taxe de participare. Directorul turneului şi arbitru este Ioan Fleisz, iar administratorul turneului maestrul FIDE Dan Raţ. Fondul de premiere este de 1.000 lei. Astfel că vor fi premiaţi cei mai buni din clasamentul general. Sportivul de pe locul I va încasa 300 de lei, cel de pe poziţia secundă, 200 de lei. Ocupantului locului III îi va reveni suma de 150 de lei, cel de pe poziţia a IV-a, 100 de lei, iar cel clasat pe locul V, 50 de lei.

La juniori (născuţi după 1 ianuarie 2005), locul I va încasa 125 de lei, iar primuml de la Copii (născuţi după 1 ianuarie 2009) va primi 75 de lei. Premiile se vor trimite pe un cont deschis la o banca din Romania, iar la juniori premiile se vor acorda doar dacă sunt minim 5 participanţi/categorie.