Oamenii legii au procedat la confiscarea valorică a 111 metri cubi de lemn, expediate fără documente legale de proveniență, în valoare de peste 20000 de lei în două localități bihorene

Polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au efectuat recent controale în câteva localități din județl Bihor. Acțiunea s-a finalizat cu confiscarea valorică a 111 metri cubi de lemn, expediate fără documente legale de proveniență, în valoare de peste 20000 lei.

O parte din lemn a fost descoperită în timpul controlului efectuat la o firmă cu sediul în Hidișelu de Jos, județul Bihor.

”Marți, 26 ianuarie a.c., în urma controlului efectuat la o societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană Hidișelu de Jos, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că, în perioada 15 octombrie – 25 noiembrie 2020, societatea comercială respectivă ar fi expediat 21 de metri cubi de lemn, specia fag, fără proveniență legală.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cei 21 de metri cubi de lemn, specia fag, în valoare de 3.549 de lei, au fost confiscați valoric”, precizează comunicatul IPJ Bihor din 27.01.2021.

Acțiunea comună a vizat tot marți, 26 ianuarie a.c., o altă societate comercială bihoreană, cu sediul în loalitatea Sâmbăta

De asemenea, acțiunea comună a vizat tot marți, 26 ianuarie a.c., o altă societate comercială bihoreană, cu sediul în loalitatea Sâmbăta.

”Tot marți, 26 ianuarie a.c., în urma controlului efectuat la o altă societate comercială bihoreană, cu sediul în localitatea Sâmbăta, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Oradea au constatat că, în perioada 26 august – 12 septembrie a.c., societatea respectivă ar fi expediat 90,64 metri cubi de lemn rotund, de diferite specii, fără proveniență legală.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cei 90,64 metri cubi de lemn rotund, în valoare de 17.121 de lei, au fost confiscați valoric”, informează același comunicat al IPJ Bihor.