În urma ultimei ședințe a Consiliului local Salonta, se pare că o investiție de 24 de milioane de euro va fi alocată orașului pentru ridicarea unei fabrici de aluminiu, material care este necesar mașinilor electrice.

Didier Senn, directorul Aluminium Menziken a discutat cu persoanele alese local în preamblul discuțiilor care urmează să fie susținute la începutul anului viitor, abordând tema referitoare la această investiție semnificativă. Drept urmare, la începutul lunii ianuarie Comitetul de Planificare Economică și Urbană a Consiliului Local se va întâlni cu investitorul în vederea accelerării investiției de față.

Astfel, se pare că demersurile implementate de către politica susținută pentru atragerea de investiții necesare și facilitățile pe care administrația Török László le-a oferit acestora, înregistrează întradevăr rezultatele dorite.

Potrivit paginii oficiale a Primăriei Salonta „omul de afaceri a spus că este foarte mulțumit de posibilitățile oferite de orașul nostru și de viziunea Primăriei.

Astfel au decis să investească 24 de milioane de euro în Salonta. Această investiție constă în construirea unei fabrici de aluminiu, o investiție Greenfield, care ar produce aluminiu necesar mașinilor electrice. Comitetul de Planificare Economică și Urbană a Consiliului Local se va întâlni în ianuarie față-n față cu investitorul pentru a accelera investiția”.

Un procent de aproximativ 80% din volumul producției este realizat prin utilizarea aluminiului reciclat. În afara granițelor Elveției, proiectul de debut de operare Greenfield al Aluminium Menziken se desfășoară la Medieșu Aurit și este reprezentat de investirea a peste 50 de milioane de euro, realizată în decursul unui sigur an, inaugurată în 2018.

La momentul respectiv, directorul Didier Seen, care locuiește în România de mai bine de 10 ani, spunea că: „Am fost sprijiniți de aproape toate administrațiile locale și naționale. Ne putem doar mulțumi pentru că am ales România”.

Referitor la clienții principali ai companiei de la Medieșu, aceștia sunt reprezentați de către industria aeronautică și cea din domeniul automotive, precum Recaro, Audi, BMW, Bentley sau Daimler.