În cursul zilei de 18 decembrie 2020, cele două victime au fost găsite în casa femeii de 60 de ani cu gâtul tăiat și înțepături pe corp. Ancheta este încă în desfășurare, iar Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor iau în calcul o  dublă crimă sau omor urmat de sinucidere.

Unul dintre localnicii din Vaida povestește că femeia, Ildiko, se despărțise de partenerul ei, care locuiește în Oradea. Bărbatul,Laszlo,  locuia singur, și el, după ce soția îl părăsise datorită problemelor cu băutura. Femeia se mutase în Ungaria și îl vizita doar de sărbători. Unul dintre sătenii care i-a cunoscut a spus că amândurora le plăcea băutura.

Crimă sau sinucidere?

Bărbatul a fost văzut pentru ultima oară pe 15 decembrie, iar un vecin a explicat pentru Bihoreanul că, după ce a băut cu un consătean, s-a îndreptat spre satul  Vaida, la femeia de 60 de ani. ,, Şi-a lăsat bicicleta în faţa porţii, şi după 3 zile era tot acolo”,

Nevasta bărbatului a fost cea care i-a găsit pe amândoi într-o baltă de sânge, într-o cameră din casa părintească a femeii. Femeia a sunat la poliție după ce , timp de trei zile, bărbatul nu a mai dat niciun semn de viață. „Erau dezbrăcaţi, în pielea goală, cu gâtul tăiat şi multe înţepături. Aşa i-a găsit, după care a sunat la Poliţie”, mai spune săteanul pentru Bihoreanul.

Liniștea satului a fost spulberată de această crimă odioasă, iar locuitorii sunt panicați. Sătenii nu merg pe varianta sinuciderii, mai ales că amândoi erau singuri și săraci: „Numai un bolnav psihic putea să facă aşa ceva.Și poate e printre noi”, susține săteanul.

Procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Ciprian Man, a declarat că ancheta este în desfășurare și se așteaptă rezultatele testelor ADN dispuse pe probele ridicate de la locul crimei. De asemenea, anchetatorii au oprit la sediul Primăriei comunei Roșiori pentru audieri.