Concursul din Bihor  promovează ideile ingenioase de promovare smart city, iar singura condiție pentru înscriere este vârsta minimă de 18 ani. Se poate înscrie oricine din România, chiar dacă evenimentul vizează dezvoltarea Oradiei.

Doritorii mai pot obține informații și se pot înscrie inclusiv, marți, 16 martie, la adresa de mail:  hi@makeitinoradea.ro

Bihor. Cum poți obține 50 000 de euro pentru un startup în IT

În fapt, competiția vizează în mod deosebit ideile IT pentru dezvoltarea comunității din Oradea. Acestea vor fi puse în aplicare cu ajutorul specialiștilor din Primăria Oradea.

Cei care vor fi selectați vor primi din partea Asociației Make it Oradea suma de 50 000 de uero, pentru investiție. Fondul total este de 300 000 de euro, iar organizatorii spun că vor oferi și suport pentru implementare.

Concursul este realizat într-un parteneriat cu companii autohtone care dezvoltă produse software și parteneri naționali.

Despre proiect a dat detalii și Mihai Jurca, administratorul orașului Oradea.

 Bihor. Competiția se va desfășura on-line

El a explicat ce prespune, în zilele noastre, ideea de smart city.

„ O astfel de competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City este un tip proiect care ajută comunitatea, care vine cu răspunsuri concrete pentru industrie și pentru cei care vor să-și deschidă un business de acest fel în Oradea. Competiția este deschisă tuturor, indiferent că vin din România sau din afara țării, dar care doresc să creeze în Oradea un business și locuri de muncă în zona IT. Tipul acesta de proiecte poate să ofere soluții pentru nevoile de digitalizare a unor instituții publice din Oradea sau pentru alte tipuri de servicii publice din oraș” , a precizat acesta, citat de știriletransilvaniei.ro

Competiția se va desfăsura on-line, live, după 16 martie. Candidații își prezintă ideea, apoi primesc întrebări din partea juriului.

Startupul reprezintă o afacere care se derulează prin intermediul unor parteneriate, de cele mai multe ori. Scopul este de a găsi modelul de afaceri pe care să-l dezvolte într-un anumit domeniu.