Cei doi erau divorțați legal, însă, femeia trăia în permanentă teroare. Cel care ar fi trebuit să fie un exemplu pentru comunitate, prin prisma funcției, a fost la un pas să o omoare.

Violențele, abuzurile inclusiv emoționale au fost constatate de politiști, de Judecătoria Oradea.

Anul trecut, au fost emise mai multe ordine de protecție, prin care bărbatului i se interzicea să ia legătura cu fosta soție.

Nemulțumit, Paul Kover a făcut apel la Tribunalul Bihor. A apelat sentința dată de Judecătoria Oradea.

Completul de judecată de la această ultimă instanță l-a anulat. I-a dat undă verde politistului Kover să se comporte ca și când nu își teroriza fosta soție. Procurorul desemnat să pledeze-lucru specific al acestor cazuri, a susținut, cu probe, că Paul Kover e agresiv și oricând se poate întâmpla o tragedie. Era reprezentatul statului în proces, nu un apărător privat.

Bihor. Cum putea fi oprită tentativa de omor comisă de polititistul Kover

În motivarea Tribunalului Bihor, se precizează că între cei doi a fost doar o separare. Ba mai mult, voalat s-a insinuat că femeia exagerează și nu e supusă unui abuz fizic sau emoțional.

Femeia a demonstrat, în repetate rânduri, că de cele mai multe ori, îi spărgea telefonul când voia să sune la 112.

La doar câteva luni după respingerea ordinului de protectie, femeia a fost înjunghiată. Este și acum în spital, pentru îngrijiri medicale.

Alina Oprea, psiholog criminalist. „ Paul Kover este tipul agresorului care seduce audiența”

Contactă de EvZ Transivania pentru a explica ce tipare comportamentele se ascund în aceaste cazuri, Alina Oprea, psiholog criminalist și lector la Universitatea Dimitrie Cantemir, a precizat:

„ Evident că, pe baza unor acte din dosar nu poți să cunoști o situație care s-a produs în timp și care impactează diferit, atât pentru victimă , cât și pentru agresor.

Este indicat, ca în unele cazuri, mai ales de cele violență în famile, judecătorii să ceară opinia experților.

Nu facem expertiză psihiatrică, decât când vedem semne clare de nebunie. Asta nu e o soluție. Un judecător nu poate fi și psiholog, și psihiatru. Legea ar trebui modificată.

Din complet să facă parte experți în psihologie, în criminologie. S-ar evita multe tragedii. Asemenea decizii, superficiale, creează o nesiguranță victimelor și le descurajează să reclame abzurile.

Paul Kover este tipul agresorului care seduce audiența. Prin prisma funcției pe care o avea, a încercat să atragă atenția pe plusurile lui. Or, viața profesională, nu se poate confunda cu cea personală. Statul trebuie să facă demersuri pentru ca justitia să răspundă la întrebarea de ce se comite o infracțiune, nu doar cum s-a comis”

Kover este cercetat pentru tentativă de omor, care se pedepsește cu închisoare între 10 și 20 de ani.

În toamna anului trecut, legea privind violența în familie a fost modificată. Agresorii pot merge la închisoare, chiar dacă fac pace cu victimele.