Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a aprobat, miercuri, 2 iunie, rapoartele privind evaluarea pagubelor produse în intervalul 18-20 mai în 23 de localităţi din judeţul Bihor. Totul s-a scris în urma celor constatate pe teren, notează Agerpres.
Paubele din localități se ridică la valoarea de 3.532.500 lei, restul sunt produse la la nivelul unor obiective de infrastructură ce aparţin Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Hidroelectrica, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi a unor obiective finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, informează Prefectura Bihor.
„Pagubele de la nivelul UAT-urilor puteau fi mult mai mari, având în vedere că apele au depăşit 4 cote maxime istorice. Datorită acţiunilor de prevenţie, demarate imediat după inundaţiile de anul trecut, viiturile din acest an nu ne-au luat prin suprindere. Evident, vom fi pregătiţi şi la anul,” au menționat reprezentanții instituției, conform sursei citate.
Bihor. Cum vor fi ajutați sinistrații
Județul Bihor este unul dintre cele mai afectate de inundații. Mai mulți localnici au fost adăpostiți la căminele culturale sau la rude, după ce au rămas fără case. De asemenea, culturile agricole au fost cimpromise. Ajutorul de la Guvern va fi distribuit în funcție de paguba individuală, au transmis oficialii județului.
de la 25.000 de lei până la unele foarte mari, de peste 300.000 de lei, cea mai mare fiind precizată pentru comuna Remetea, în valoare de 536.000 lei. Pentru Consiliul Judeţean Bihor se prevede o sumă de 320.000 lei.