Garda de Mediu Bihor a efectuat controalele specifice și a întors transportul din drum. Cantitatea uriașă de deșeuri reprezintă, de fapt, Certificatul de dezinfecţie prezentat avea modificări a datelor înscrise. Confecţiile prezentau o uzură avansată fiind şi amestecate în saci (lenjerie intimă, ciorapi, prosoape, încălţăminte, etc).

Drept urmare nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor, transmit comisarii de mediu din Bihor.

Bihor. Documentul care a dat de gol ilegalitatea

Garda de Mediu precizează că a lipsit certificatul de dezinfecție.

 Confecţiile prezentau o uzură avansată fiind şi amestecate în saci (lenjerie intimă, ciorapi, prosoape, încălţăminte, etc).
Drept urmare nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor.
Astfel atragem atenţia persoanelor juridice care achiziţionează din afara României textile de tip second hand să prezinte un Certificat de Dezinfecţie conform şi Certificat de calitate/conformitate prin care rezultă că aceste articole pot fi reutilizate!, transmite Garda de Mediu Bihor.

România, groapa de gunoi a Europei

România s-a transformat în groapa de gunoi a Europei. Zilnic, sunt depistate transporturi nelegale de deșeuri din alte țări. Paradoxal, țara noastră nu are suficiente stații de transfer, dar primește cea mai mare cantitate de gunoi din alte țări. Tarifele reduse pentru depozitarea acestora pare să stea la baza acestor transporturi.

În județul Maramureș, este una deșeurile sunt o adevărată problemă. O cantitate imensă ajunge și în Ungaria.

„Pentru vecinii noştri maghiari (Ungaria n.red), noi suntem de cele mai multe ori ca vecinul de deasupra care mereu ne inundă; adică inundăm mereu vecinii, dar nici nu luăm măsuri ca să oprim aceste inundaţii. 

Să oferim asigurări că nu se vor întâmpla asemenea fenomene (…) Din ce am văzut din partea autorităţilor maghiare, cele două râuri care pătrund în Ungaria, Someşul şi Tisa, se înregistrează între 50-70 de peturi/minut care ajung din România. Fapt ruşinos pentru noi ca ţară”, a spus Radu Trufan, citat de Agerpres.