Luni, 1 februarie, Curtea de Apel Oradea a respins definitiv propunerea de arestare pe numele milionarului Victor Micula. Omul de afaceri a fost trimis în judecată pe 19 decembrie, alături de patru polițiști. Micula a fost cercetat pentru accesul la bazele de date secrete ale Ministerului Afacerilor Interne.

Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în poliţist şi a participat la o percheziţionare corporală, împreună cu polițiști reali. De asemenea, el a căutat informații în baza de date ale MAI despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.

Respingerea propunerii de arestare

Pe 26 ianuarie, Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare în lipsă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Micula. Judecătorii Laura Soane și Antik Levente au decis să mențină soluția pronunțată pe 26 ianuarie. Concret, a fost respinsă propunerea de arestare în lipsă a lui Victor Micula, ca neîntemeiată.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunal, împotriva încheierii penale din 26 ianuarie 2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bihor, privind pe inculpatul Micula Victor”, se precizează în minuta instanţei.

Curtea de Apel a decis: Micula rămâne în libertate

Conform Bihoreanul, Victor Micula a participat la dezbaterile de la Tribunalul Bihor prin videoconferință. Milionarul nu a făcut nicio declarație. Decizia Curții de apel este una definitivă.

Pe 19 decembrie, Victor Micula a fost trimis în judecată alături de patru agenți de poliție. Milionarul s-ar fi îmbrăcat în poliţist şi a participat la o percheziţionare corporală, împreună cu polițiști reali. De asemenea, el a căutat informații în baza de date ale MAI despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.

Procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar, în lipsă.

Judecătoarea Veronica Ioniță a respins cererea, aducând ca temei articolul 227 din Codul de procedură penală. Articolul prevede că ,, „nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului”.