Bihor. După o scurtă furtună ce a cuprins împrejurimile, zeci de persoane s-au trezit cu țiglele de pe casă luate de vânt și cu apă în gospodărie.

Cea mai afectată zonă a fost Nojorid, unde locuitorii din acea zonă susțin că s-a format o tornadă care a distrus acoperișurile a peste 20 de locuințe. Chiar dacă furtuna nu a durat mai mult de 15 minute, rezultele ei au fost dezastruoase.

Peste 30 de case au rămas fără țigle sau table de acoperiș. Nu grindina a fost cea care le-a distrus, ci vijelia transformată într-o adevărată tornadă.

Bihor. Vijelie transformată în tornadă

Imediat după ce vijelia s-a terminat, oamenii au început să se ajute reciproc. Mai multe persoane au donat celor afectați de tornadă țiglă, pentru a-și acoperi casele după urgie. Primarul a preiczat că vor începe în cel mai scurt timp demersurile penru a sprijini familiile afectate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost apelat peste 50 de apeluri de la oamenii care solicitau ajutor şi semnalau efecte ale furtunii, inclusiv în Oradea.

Camelia Roșca a explicat că pompierii au intervenit în mai multe gospodării inundate, cât și pentru degajări de copaci puşi la pământ.

În Oradea s-au executat misiune pe pe Aleea Rogerius, Barcăului, Podului, Şelimbărului. Zeci de copaci bătrâni au fost puși la pământ de vântul puternic ce a lovit municipiul în după-masa de duminică.

„Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, au desfășurat 16 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenind pe mai multe străzi din Oradea, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și pe autoturisme.

Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au acționat în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare, pentru înlăturarea stâlpilor de telefonie și a arborilor doborâți de vântul puternic. Situația este în dinamică, în momentul de față forțele de intervenție continuând operațiunile de înlăturare a doi copaci de pe carosabil, pe strada Barcăului și Aleea Rogerius”, a precizat maiorul Camelia Roşca, de la ISU Crişana, relatează Bihoreanul.