De regulă aceste persoane preferă și mișcarea în aer liber sau sălile de sport ( atât cât pot fi acestea o sursă de sănătate acum în pandemie). Rareori însă produsele autentice sunt la un pas de consumator și certitudinea unei calități ”ruptă din natură” este de multe ori o poveste încondeiată.

Există din când în când și câte o inițiativă interesantă și lăudabilă în plan local în măsură să impresioneze și să demonstreze că produsele românești sunt de luat în seamă, competitive. Dacă săptămâna trecută Direcția Silvică Bihor a deschis un depozit de lemne unic în țară și cu produse la prețuri accesibile pentru bihoreni și pentru români în general, în această săptămână un magazin situat în zona Piața Decebal cu produse certificate Ceres a fost inaugurat. Fructele de pădure pot fi cumpărate (afine, mure, măceșe,coarne etc.), iar calitatea este la ea acasă.

Oferta conține și ciuperci din diferite specii și de dimensiuni variate. Piscicultura completează benefic oferta Direcției Silvice, iar păstrăvul recoltat din ocoalele silvice bihorene este vedeta absolută. Mierea de calitate este comercializată prin intermediul relației DS cu producători locali agreați care țin albinele în ocoalele silvice. Prețul este imbatabil: 35 lei/kg. Tânărul director al Direcției Silvice Bihor, Suciu Teodor-Ioan, demonstrează că se poate și că produsele românești, locale, trebuie luate serios în calcul.

Prin intermediul acestor inițiative DS Bihor își prezintă potențialul și în același timp dă o grea lovitură pseudo-producătorilor sau comercianților ilegali de produse care planează în zona domeniului silvic. Reprezentanți DS menționează că au început să ia în calcul și potențialul piaței locale și pe fondul scăderii unor comenzi în străinătate din cauza crizei coronavirus.

Statul român și cetăteanul , sănătatea noastră sunt principalii beneficiari și aceste lucruri sunt fapte, realități și sperăm doar primii pași în această direcție. Consumați ( și ) de acasă, consumați mai ales produse locale. Sunt mai proaspete, mai bune, mai naturale ar fi principalul mesaj al Direcției Silvice Bihor.

„Apreciem că va exista un interes al populaţiei pentru acest tip de produse, fiind sănătoase, neprocesate, congelate, mai ales în acest context epidemiologic în care ne aflăm. Cu toţii suntem interesaţi de o dietă sănătoasă, pentru o imunizare pe măsură”, a declarat directorul DS Bihor.