Senatul României a fost sesizat de către DNA pentru ridicarea imunității parlamentare a orădeanului Florian Bodog, membru PSD.

El este bănuit de mai multe infracțiuni pe când era ministru al Sănătății. Printre infracțiunile pe care le-a săvârșit se numără abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Conform procurorilor, Bodog a angajat o tânără din Oradea în funcția de consilier personal ce nu a mers la serviciu nici măcar o zi. Totodată, demnitarul era cel care semna acte în locul ei.

Tânara angajată a primit salariu pe o perioadă de 12 luni. Ea nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitatea la care era obligată prin conctract. De asemenea, demnitarul Florian Bodog ar fi semnat în locul persoanei mai multe acte, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Consilieră doar pe hârtie

Procurorii susțin că în perioada februarie 2017- ianuarie 2018, Florian Bodog ar fi atestat în mod nereal prezența consilierei prin semnarea foilor de prezență. Chiar dacă era în clar că persoana nu se prezintă la serviciu, parlamentarul nu a luat niico măsură pentru sancționarea disciplinară a acesteia. Consiliera ministrului ar fi obținut aproape 76.000 de lei, bani ce nu i se cuveneau.

,,În acelaşi context, în perioada februarie – octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere”, se arată în comunicatul DNA.

În septembrie 2019, Senatul României a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog.

Statul la stat, afacere prosperă în rândul ,,cunoscuților” din Parlament

Conform BIHOREANUL, orădeanca angajată de Bodog este doctor în Cibernetică și Statistică la UBB. Olivia Andreea Baciu nu s-a prezentat la serviciu și a încasat, pe nedrept, aproape 76.000 de lei. Totodată, Florian Bodog a mai angajat și alte persoane din Oradea. Avocata Dochiana Bejan, care îl reprezenta în procese și Iolanda Babău, fiica PSD-istei Stela Babău.