Flavia Groșan, fostă directoare a Spitalului TBC din Oradea în 2005, susține că infecția cu COVID-19 este o ,,pneumonie atipică” și poate fi tratată foarte simplu, iar ,,secretul” doctoriței nu a dat rateu. Totul se face online, fără drumuri la spital sau laborator.

Toată isteria legată de ,,minunile” doctoriței au început săptămâna trecută, când site-ul national.ro a relatat cazul Flaviei Groșan prin care vindeca pacienți cu COVID online și telefonic. Conform spuselor ei, infecția cu COVID-19 este doar o simplă ,,pneumonie atipică”, iar spitalele fac greșeli uriașe în tratarea bolii.

„Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina (…). Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii. Acolo am învățat rolul antiinflamator al Claritromicinei și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. (…) Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține”, a precizat dr. Groșan.

Tratament ieftin și 100 % eficace împotriva coronavirusului

Flavia Groșan a mai precizat că tratamentul nu este scump și ajunge la suma modică de 200 de lei. Totodată, doctorița a susținut că spitalele ar trebui să renunțe la folosirea oxigenoterapiei și a heparinei deoarece provoacă edeme cerebrale, informează BIHOREANUL.

Totodată, Groșan a vindecat pacienii cu COVID-19 cu pastile, pacienți ce aveau o saturație de oxigen de numai 65 %.

Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat și astăzi, 22 martie, dr. Flavia va trebui să dea explicații pentru afirmațiile pe care le-a răspândit în spațiul public. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor, a declarat că afirmațiile doctoriței a produs grave prejudicii  spunând că medicii din spitale și ATI ar face rău pacienților.

„Am invitat-o la Comisia de Etică să își justifice afirmațiile și părea chiar bucuroasă”, a spus Pantiș, ea însăși specialistă în Terapie Intensivă.

Pacienți vindecați, ajunși ca ,,prin minune” în stare critică la ATI

Președinta CMB a dorit să amintească faptul că mulți dintre pacienții tratați de către Flavia au ajuns în stare critică la spital.

„Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni și tu știi că pacienții tăi ajung în stare gravă în spital?”, a spus președinta CMB.

De asemenea, dr. Pantiș a mai precizat că ceea ce susține ,,doctorița minune” e un grav derapaj profesional și ofensator față de toți medicii ce se luptă pentru viața pacienților de la ATI.

Societatea Română de Pneumologie susține că afirmațiile doctoriței Groșan sunt ,,neconforme cu protocoalele și recomandările internaționale și românești”. Totodată, reprezentanții Societății Române de Pneumologie a cerut tuturor pneumologilor să respecte indicațiile privitoare la terapia infecției cu SARS-CoV-2.

Flavia Groșan, susținută de mulți internauți pentru curajul de a înfrunta ,,sistemul”

Mulți români o țin partea doctoriței și și-au exprimat susținerea față de afirmațiile dr. Groșan pe Facebook.

„Cum s-au panicat toți când un medic a avut curajul să spună adevărul.  Atâta panică n-am văzut nici în scenariile roșii!”, „Doamna doctor este un erou, nu cei în combinezon care luau oameni cu izoleta”, sunt doar câteva dintre mesajele susținătorilor.

Totodată, un grup s-a creat pe Facebook, intitulat ,,Alături de Flavia Groșan”, ce a reușit să adune peste 75.000 de membri. Astăzi, 22 martie, când doctorița va fi audiată la Colegiul Medicilor Bihor, mai multe persoane au anunțat că vor protesta pentru susținerea doctoriței.

Fost membru AUR, susținător al doctoriței ,,minune”

Deputatul Mihai Lasca, fost membru AUR, a purtat un tricou în centrul Oradiei, cu mesajul ,,Susțin Flavia Groșan”. De asemenea, Flavia Groșan s-a apărat și ea pe Facebook și a susținut că nu va face publică niciodată schema prin care a vindecat peste 1.000 de persoane de COVID-19.

„Va rămâne această poveste scrisă de mine post-pandemie”, a precizat doctorița.

Dr. Pantiș a mai declarat că astăzi va fi chestionată de Comisia de Etică, pentru a-și spune punctul de vedere referitor la încălcarea articolului 11 din Codul deontologiei medicale.

Conform legislației, Comisia de Etică nu va decide nicio sancțiune, această atribuție fiind atribuită Comisiei de Disciplină.