Potrivit anchetei, la data de 23 noiembrie, cei doi bărbați născuți în orașul Ștei, Răzvan Gheorghe Pop în vârstă de 39 de ani și Jean Sebastian Paul de 38 ani, au ademenit o tânără cu un ușor handicap psihic, sub pretextul că îi vor vinde un telefon mobil. Profitând de condiția ei psihică, aceștia au violat-o, au amenințat-o cu moartea și au batjocorit-o, făcând ulterior din ea, propria lor menajeră.

Ademenită cu un telefon

Conform declarațiilor victimei de 31 de ani, la data respectivă aceasta s-a întâlnit cu violatorii în jurul orei prânzului, după ce stabilise în prealabil cu Pop achiziționarea unui celular pentru suma de 100 de lei.

Spunându-i că dispozitivul mobil se află în incinta imobilului, tânăra l-a însoțit până într-un apartament unde, potrivit procurorilor, în momentul în care femeia i-a oferit banii, Pop i-a smuls portofelul din mână după care a luat-o la palme, amenințând-o că dacă nu va întreține relații sexuale cu el și amicul său, aceasta va plonja direct de la balcon.

Fiind terifiată, victima nu s-a opus, iar după viol, femeia a fost forțată să facă ordine în casa lui Pop și să-i spele stiva de vase adunată.

După câteva ore, în momentul în care Pop a deschis ușa de la intrare pentru a îl lăsa pe Jean Sebastian Paul să intre în apartament, fiind plecat după bere, tânăra a reușit să scape, luând-o la goană pe lângă cei doi, fără geacă, desculță și fără portmoneul care îi fusese luat. Într-un final, aceasta a reușit să se întoarcă acasă.

„Gravitate extrem de ridicată”

Cazul de față a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş abia pe data de 11 decembrie, după ce fata și-a făcut curaj să povestească chinul la care a fost supusă de către cei doi.

După aproximativ încă 14 zile, procurorii au reușit să strângă dovezile necesare împotriva violatorilor, motiv pentru care, la data de 31 decembrie, aceștia au fost duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Beiuș cu propunere de arestare preventivă.

„Întreţinerea de către inculpaţi prin constrângere psihică şi morală, prin ameninţări şi profitând de starea victimei aflate în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, ademenirea prealabilă a persoanei vătămate folosindu-se de pretextul promisiunii vânzării unui telefon mobil ilustrează în mod clar atât gravitatea extrem de ridicată a faptelor inculpaţilor, cât şi periculozitatea deosebită a acestora”, se arată în referatul anchetatorilor.

În momentul de față ancheta este în plină desfășurare iar în eventualitatea cazului în care cei doi vor ajunge în fața instanței, aceștia riscă încarcerarea de până la 12 ani pentru faptele săvârșite. Mai mult, întrucât Pop are un cazier activ, fiind înregistrat cu mai multe furturi, infracțiuni rutiere și tâlhărie, acesta riscă întemnițarea pe o perioadă mai îndelungată de timp.