Doi copii și-au riscat viața după ce au suferit arsuri datorită unui joc cu benzină. Cei doi au fost nesupravegheați pe strada Oborului din Aleșd, județul Bihor.

Incidentul s-a produs joi, în jurul orei 17:23, iar la fața locului au fost mobilizate de urgență mai multe echipaje de pompieri și paramedici. Totodată au fost mobilizate două echipaje SAJ Bihor și elicopterul SMURD.

„Echipajele medicale ajunse la fața locului au oferit îngrijirile necesare celor doi copii, în vârstă de 5 și 9 ani, care au suferit arsuri, unul la nivelul aparatului respirator, iar celălalt la mâini, torace și față”, a explicat maior ISU Crișana, Camelia Roșca, relatează Bihon.ro.

Bihor. Jocul periculos cu benzina le-a produs mai multe arsuri unor copii

Roșca a mai preciza că cei doi copii, în vârstă de 5 și 9 ani, nu au putut fi transportați la spital cu elicopterul deoarece au fost foarte agitați și speriați.

„Medicul care încadrează echipajul de pe elicopterul SMURD a însoțit unul dintre copii în Ambulanța SMURD deoarece aceștia nu au putut fi preluați în elicopter din cauza stării de agitație”, a conchis maior Roșca.

Cei doi au fost transportați la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea.

Pompierii recomandă părinților să nu lase copiii nesupravegheați, în special când sunt în apropierea unor lichide ce pot produce evenimente tragice. Totodată, cum sărbătorile de Paște se apropie, reprezentanții ISU recomandă ca atunci când părăsim casa să nu lăsăm lumânările sau candelele aprinse.

Riscul unui incendiu este foarte mare, iar pagubele pot fi devastatoare. Reamintim că joi, 29 aprilie, doi copii în vârstă de 5 și 9 ani au fost internați la spital după ce s-au jucat cu benzină.

La fața locului a fost mobilizat un elicopter SMURD, dar cei doi copii nu au putut fi transportați pe cale aeriană deoarece au fost foarte agitați și speriați. Copii sunt internați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea.