European Drinks și Izvorul Minunilor au decis să doneze mii de flacoane de apă minerală și plată Spitalului Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea pentru îmbunătățirea condițiilor sanitare aflate în prima linie. Altfel spus, valoarea totală a celor 14.400 de flacoane de 0,5 l donate este de aproape 20.000 de lei.

Apa va fi distribuită pacienților internați și cadrelor medicale ce lucrează la spital. În comunicatul grupului de companii se arată scopul principal al donației, în pragul Sărbătorilor Pascale.

„Principalul scop al acestei donații, în pragul Sfintelor Sărbători Pascale, este de a alina suferința celor bolnavi și de-ai ajuta pe cei care depun eforturi supraomenești în lupta cu pandemia Sars-Cov 2, care în ultimul an a afectat întreaga planetă”, se arată în comunicat.

Acestea amintesc că, așa cum spun cadrele mediale, cel mai important lucru pe care îl putem face în această perioadă este să ne protejăm și să îi protejăm și pe cei din jurul nostru, purtând masca de protecție și respectând criteriile de distanțare socială impuse.

Oradea. Aproape 15.000 de flacoane de apă donate

Reprezentanții grupului de firme a transmis un mesaj tuturor celor din linia I, în prag de sărbători.

„European Drinks și Izvorul Minunilor vă doresc să fiți puternici pentru a trece cu bine și prin această încercare!”. Tot mai multe companii au decis să intervină și să ajute spitalele din România ce sunt puse la grea încercare.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, în urma unor evaluari a stresului profesional, s-a demonstrat că 56,37% dintre angajații spitalului au un nivel mediu sau ridicat de burnout ( epuizare fizică și stres), informează hotnews.ro.

Doctorul Cristian Oancea a mai precizat că extenuarea emoțională a ajuns la cote extreme. De asemenea, 64,22 % dintre medici resimt îngrijorare legată de viața pacienților.

Un semnal de alarmă este legat de faptul că, în urma cercetării, s-a constatat o creştere a anxietăţii personalului unităţii medicale, care a ajuns la 34,80%.