Victoraș Micula, fiul multimilionarului Victor Micula, este tânăr, suficient de celebru și relativ bogat, însă lumina scenei nu prea i-a fost favorabilă încă de la împlinirea vârstei de 18 ani. Absolvirea unuia dintre cele mai bune licee ale orașului Oradea i-a fost refuzată. Victoraș Micula, deși fraged încă și cu o aură de nevinovăție specifică unei adolescențe prelungită, a dat de fiecare dată, în ultimii ani, apă la moară presei locale care de fiecare dată n-a ratat ocazia să-l taxeze la maximum și să-l atace neiertător.

Cel mai recent a fost mediatizat într-o nouă aventură. Victoraș Micula a fost trimis în judecată într-un dosar în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne și a participat la o percheziţie cu cagulă și geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar. Dosarul trimis în judecată vineri, 18.12.2020, a fost deschis încă din 2018 printr-o sesizare din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Bihor.

Cauza trimisă spre judecare include mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi care dezvăluie modul în care cei patru poliţişti au devenit părtaşi la fărădelegile tânărului milionar.În cazul agentului Ovidiu Vaida procurorul îi impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 i-a făcut lui Victor Micula hatârul de a-l lua într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop, Alin Mărginean, bănuit că a urcat drogat la volan. Apărarea lui V. Micula JR. este asigurată de către Doseanu&Asociații, o firmă de avocatură deosebit de celebră în Oradea. Într-un prim comentariu, avocatul Doseanu nu a insistat deloc pe disculparea directă a clientului său, dar a făcut trimiteri la un conflict de interese, care implică procurori celebri orădeni, căruia i-ar fi căzut victimă Victoraș Micula.

„Procurorul Ardelean (n.r. procurorul DNA Cristian Ardelean care instrumentează dosarul ) încearcă să se folosească de dosarul Victor Micula ca să abată atenţia de la propriul dosar în care e suspect la Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cel în care e acuzat de comiterea unor infracţiuni grave alături de judecătoarea Crina Muntean şi procurorul Ciprian Man. Ce încredere să ai într-un rechizitoriu semnat de un procuror care a fost înregistrat punând la cale un plan de intimidare a judecătorilor care nu „ascultau” de DNA Oradea prin fabricarea de dosare penale „ca să intre frica in ei”?, a spus avocat Răzvan Doseanu.

Între timp, presa bihoreană continuă să prezinte distracțiile lui Victoraș în Elveția pe care el și prieteni de-ai lui le postează pe rețelele sociale. Într-unul dintre ele, Victoraș apare în timp ce spală roata mașinii sale Lamborghini Urus, de aproximativ 250.000 euro, cu două tipuri de șampanii, dintre cele mai scumpe. În altul, pe Youtube, Victoraș dă lecții de antreprenoriat.