În județul Bihor, au fost descoperite sute de persoane cu diplome de studii false. O acțiune amplă a Poliției Române a reușit să scoată la iveală modul acestora de operare.

Astfel, începând de vineri, 5 martie, vor sta în arest preventiv 30 de zile 221 de persoane.

Perchezițiile s-au făcut în județe precum: Bihor, Arad, Bistrița, Brașov, Mureș, Cluj, Harghita

„Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.  În acesta  se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contituirea unui grup infracțional organizat. Se anchetează infracțiuni de  înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări, a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat”, transmite Poliția Română.

Bihor. Falsificatorii diplomelor, în arest preventiv

La momentul primelor cercetări, anchetatorii au fost șocați de ceea ce au găsit: un pistol și mai multe cartușe metalice , diplome de studii, atât de licență , cât și de bacalureat, licențe de pescuit și traduceri legalizate.

Cercetările sunt în curs, iar anchetatorii au menționat că vor da mai multe detalii, când activitatea de cercetare va permite acest lucru.

Revenim cu detalii.

sursă foto: IGPR