Un eveniment neașteptat poate opri luptătorul din tine, te poate trasforma în ceea ce nu ți-ai fi putut închipui vreodată. Un caz prezentat de ebihoreanul.ro emoționează până la lacrimi. ”Imaginează-ţi cum ar fi să nu mai poţi alerga sau merge cu bicicleta. Ori numai să mergi la pas. Cum ar fi, pe deasupra, să-ţi pierzi şi locul de muncă pentru că nu te mai poţi deplasa! Dar cum te-ai simţi dacă la o petrecere toţi te-ar privi cu compasiune, fiindcă eşti în scaun cu rotile? În urma unui accident de motocicletă stupid, Florin Mihuţ a pierdut tot ce-i era mai drag. Dintr-odată, nu mai putea să se joace cu copiii la petrecerile tematice unde se costuma în tigru, nu mai putea fi fotograful care îşi dorea şi nici să practice sportul de care era pasionat: mersul cu rolele. A ales, însă, să nu-şi plângă de milă, ci să înceapă o nouă luptă. Cu ajutorul oamenilor inimoşi, speră să strângă 12.000 euro pentru a-şi cumpăra un handbike cu care vrea să participe la Jocurile Paralimpice”, își începe acest cotidian bihorean editorialul prin care dorește să încerce ca visul lui Florin să devină realitate.

Tânărul temerar este din localitatea bihoreană Mihai Bravu și a fost încă din primii ani ai copilăriei plin de energie. Părinţii l-au susţinut să încerce cât mai multe sporturi, astfel că în câţiva ani cele mai mari pasiuni ale sale au devenit fotbalul şi… rolele. „Unii dintre prietenii mei s-au plictisit repede de ele, dar eu am continuat să le folosesc. Pe la 14 ani mi-am cumpărat o pereche cu roţi adevărate, nu din plastic”, povestește emoționat Florin.

După absolvirea liceului, Florin nu şi-a dorit să muncească în domeniu, ci a preferat să încerce alte meserii. „Am avut mai multe locuri de muncă şi întotdeauna mă deplasam cu rolele. Cu ele în picioare simţeam că zbor, eram foarte rapid”, mărturisete visător Florin. Pentru că era pasionat și talentat, s-a gândit să se înscrie la competiţii de viteză pe patine cu rotile, numai că în România acest sport nu este promovat cum se cuvine şi nici nu se organizează competiţii dedicate. Fiind autodidact nu a abandonat așa ușor şi și-a făcut propriile trasee. A reușit chiar să meargă din Oradea până în Arad, pe role, călătoria luându-i 10 ore!

După cum era și firesc curând au început să vină rezultatele. În primăvara anului trecut la o competiţie de viteză care a avut loc în Bekescsaba, în Ungaria, a obţinut locul I la 200 kilometri . După reuşită, ambiţionat, şi-a propus să participe în august şi la cea mai mare competiţie de viteză pe role din lume, organizată în Berlin, Germania. În paralel, Florin voia să deschidă o şcoală de role pentru copii în Oradea, dar nu avea să-şi ducă niciunul dintre planuri la bun sfârşit…

”Vara trecută, Florin avea două locuri de muncă. Era animator la petreceri tematice pentru copii, unde se deghiza într-un tigru portocaliu, şi fotograf la evenimente. Programul lejer îi permitea, însă, să îşi dedice câteva ore rolelor. Aşa se face că într-o zi de joi, pe 15 iulie, s-a hotărât să se antreneze pe drumul cu serpentine din Şinteu. A plecat într-acolo însoţit de un prieten, ambii pe motocicletă. Când au ajuns la parcarea din vârful dealului, Florin şi-a pus rolele şi a coborât pe acelaşi traseu, la urcare ţinându-se de motocicleta prietenului său, Cristian.

Într-un final, încălziţi şi plini de adrenalină, tinerii s-au pregătit să se întoarcă spre casă. Dar, după numai câteva minute de la pornire, Florin a pierdut controlul într-o curbă, s-a izbit de un parapet, iar motocicleta a căzut în şanţ. Deşi nu avea viteză, iar accidentul nu părea foarte grav la prima vedere, a suferit leziuni serioase. „Pentru câteva secunde am fost inconştient, iar când m-am trezit nu-mi simţeam picioarele. În acele clipe am crezut că nu le mai am şi că voi muri”, îşi aminteşte el. S-a trezit în elicopterul SMURD care îl ducea la Spitalul Judeţean din Oradea…”, consemnează înfiorătoarea experiență a tânărului ebihoreanul.ro.

Din acel moment viața lui Florin s-a schimbat complet. Fractura de coloană și a piciorului drept l-au imobilizat. „Am simţit că mi-am pierdut corpul, viaţa… Picioarele şi abdomenul nu le mai simţeam, iar mâinile le mişcam cu greu din cauza oboselii. Credeam că totul va fi un chin de-acum încolo”, a spus Florin.

Luptătorul nostru însă nu a renunțat. Aflând că există o handbike, adică o bicicletă cu trei roţi, creată special pentru persoanele cu dizabilităţi, care este condusă cu mâinile, Florin şi-a propus şi un plan ambiţios: să participe în numele României la Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris, dedicate sportivilor cu handicap, la categoria handbike. Deocamdată, însă, nu poate începe antrenamentele pentru că nu are bicicleta specială al cărei cost se ridică la 12.000 euro şi se fabrică în Italia. Ştiind că nu poate să strângă suma necesară, în urmă cu două săptămâni Florin a publicat pe conturile sale de pe reţelele de socializare un video în care îşi spune pe scurt povestea şi le cere ajutorul celor inimoşi, să-l ajute să-şi vadă visul cu ochii. În această perioadă a Sărbătorilor poate oameni generoși vor face ca visul lui Florin să prindă viață. Cei care vor să-l ajute pe Florin să-şi îndeplinească visul de a reprezenta România la Jocurile Paralimpice o pot face donând orice sumă în conturile deschise pe numele său: Florin Mihuţ –  RO08BTRLRONCRT0277002801 în lei, RO55BTRLEURCRT0277002801 în euro şi RO13BTRLGBPCRT0277002801 în lire. De asemenea, contribuţii se mai pot face şi prin Revolut, donând bani la numărul de telefon 0723917065.