PSD-istul Florian Bodog , fostul ministru al Sănătății, a fost chemat la DNA după ce, în urmă cu câteva zile, fostul ministrul al Sănătății și-a pierdut imunitatea parlamentară.

Conform site-ului stiripersurse.ro, anchetatorii anticorupție urmează să-i aducă la cunoștiință oficial senatorului de Bihor acuzațiile pentru care i s-a ridicat imunitatea parlamentară.

Pe 21 aprilie, Senatul României a decis ridicarea imunității lui Florian Bodog. DNA a început cercetarea penală în ,,dosarul consilierei”. Pentru ridicarea imunității au votat 98 de senatori, 24 împotrivă și unul s-a obținut.

Oradea. Bodog a ajuns pe mâinile anchetatorilor DNA

Chiar înaintea votului din Senat, fostul ministrul al Sănătății s-a arătat încrezător și că nu se teme de ancheta DNA.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea. Că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a declarat PSD-istul în acea vreme.

De amintit că în urmă cu doi ani, senatorii au respins o solicitare cu privire la ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Senatorul este acuzat că, în timp ce era ministru al Sănătății, a comis abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Mai exact, timp de un an de zile, Florian Bodog și-a angajat o consilieră din Oradea și ea nu a mers la serviciu. Mai mult decât atât, femeia nu s-a prezentat fizic la București și a primit salariu. Pe lângă toate acestea, fostul ministru al Sănătății ar fi semnat în locul acesteia fișe de pontaj și mai multe documente.

Andreea Olivia, consiliera lui Florian Bodog, este cadru didactic al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea.

Procurorii DNA susţin că ea a prejudiciat Ministerul Sănătăţii cu peste 70.000 de lei, bani încasaţi din salarii necuvenite.