Potrivit raportului trimestrial de activitate, Garda de Mediu Bihor a înregistrat 113 sesizări și s-au făcut 69 de controale. Bihorenii au sesizat comisarii de mediu depozitări ilegale de deșeuri și deversări de ape uzate.

Pe lângă controalele făcute în urma sesizărilor din partea cetățenilor, Garda de Mediu a făcut 25 de controale în urma autosesizării.De asemenea, comisarii de mediu au mers în 25 de controale cu alte autorităţi, în urma unor protocoale încheiate la nivel judeţean.

Sever Șerbănescu, comisarul șef, a precizat că s-au aplicat amenzi în valoare de aproape un milion de lei.

„În urma acestor controale, au fost aplicate 51 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 932.000 lei.

Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bihor a fost în valoare de 100.000 lei, aplicată unei administraţii publice locale pentru neîndeplinirea la termen a măsurilor stabilite anterior”, se arată într-un comunicat semnat de comisarul şef Sever Şerbănescu.

Bihor. Primăria Batăr este ,,campionă” la amenzi

Conform Bihoreanul, cele mai multe amenzi le-a primit Primăria Batăr. Municipalitatea nu a curățat o groapă de gunoi pe care comisarii au depistat-o în urma controalelor. În primele trei luni din anul 2021, comisarii Gărzii de Mediu au făcut două sesizări penale. Una dintre aceste sesizări a vizat o exploatare ilegală de nisip din comuna Brusturi.

În comunicatul Gărzii de Mediu se arată că, în perioada 1 ianuarie-31 martie nu au existat incidente sau accidente care să afecteze mediul înconjurător.

Reamintim faptul că, în primele trei luni din 2021, Garda de Mediu a dat amenzi de aproape 1 milion de lei. Comisarii au aplicat 51 de amenzi contravenționale. Cele mai multe amenzi au fost primite de către Primăria Batăr, deoarece nu a fost curățată o groapă de gunoi. De altfel, chiar angajații primăriei au fost cei care au dat foc la mai multe resturi la groapă.

Comisarii Gărzii de Mediu recomandă cetățenilor să apeleze la numărul unic de telefon 112 dacă sunt martorii unui incident ce afectează mediul înconjurător.