Situația din Bihor este scandaloasă, întrucât nu se respectă regulile de distanțare fizică .

Mai mult decât atât, după administrarea vaccinului, oamenii din Bihor au așteptat în frig, la -4 grade, să vadă dacă au reacții adverse.

Totul se întâmplă la câteva zile, după ce Ministerul Sănătății a lansat metode de feeddback pentru pacient.

Potrivit publicației e-bihoreanul.ro, reprezentanții centrului de vaccinare au invocat numărul mare de programări de pe platforma de vaccinare.

Spațiul a fost mutat într-o grădiniță, pentru a fi mai adaptat nevoilor persoanelor venite să se vaccineze.

Aglomerația de la centrul de vaccinare se datorează și reprogramării unor persoane din perioada în care vaccinarea afost suspendată.

Bihor. Haos la un centru de vaccinare anti- Covid

Guvernul a anunțat noi reguli pentru programarea la vaccinarea Covid. Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 15 martie.

Se dorește evitarea aglomerației ș reducerea timpului de așteptare.

Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare. Iar atunci când ne alegem respectivul centru, noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră. Astfel vom ști cam când ne-ar veni rândul. În momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii. Tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze” , a transmis Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul CNCAV.

De la debutul campaniei de vaccinare din România, au fost imunizate 1.022.066 de persoane. Conform raportului prezentate de autorități, 786.231 au fost imunizați cu Pfizer, 77.822 cu Moderna și 158. 013 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

De asemenea, ultimul raport transmis de autorități, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate anti- Covid 38 695 de persoane. Dintre acestea, 696 sunt la rapel(administrarea celei de-a doua doze)

sursă foto: ebihoreanul.ro