Paramedicii SMURD Bihor au ajuns de urgență la fața locului și l-au transferat în urmă cu puțin timp la spitalul Oradea. Victima este în stare critică, în comă, iar medicii sunt rezervați.Poliția a deschis dosar penal în acest caz.

„Poliţiştii de la Poliţia municipiului Beiuş au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, prin numărul de urgenţe 112, că într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea a avut loc un accident de vânătoare în urma căruia un bărbat a fost împuşcat accidental. Un elicopter SMURD a fost trimis în zonă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean din Oradea”, a afirmat Ioana Lascău, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, pentru Agerpres.

Bihor. Încă o nenorocire la vânătoare. Victima este în stare critică

Primele date arată că nu partida de vânătoare nu se defășura legal. Cazul pare tras la indigo după cel din Bistrița-Năsăud, înregistrat la începutul anului.

Un bărbat a fost împuşcat din greșeală, în localitatea Rebrișoara, Bistrița-Năsăud.

Partide de vânătoare ilegale

În România, partidele de vânătoare ilegale se soldează cu decese. Ministrul Mediului susține că abia acum, după scandalul internațional, declanșat de uciderea ursului Arthur, s-a apucat de studiat documentația privind vânătoarea.

Ce s-a întâmplat în urmă cu cinci luni la Bistrița. Ce rol are însoțitorul de vânătoare

Un bărbat se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfășurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrișoara. Acesta ar fi fost împușcat accidental de un vânător. Cu toate acestea, legalitatea unei partide de vânătoare este dată și de însoțitorul acesteia. Acesta are misiunea de a înregistra și focurile de armă trase greșit.

La faţa locului a intervenit o echipă formată din poliţişti de la Secţia 6 Năsăud, Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi criminalişti. În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfăşurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrişoara”, transmitea Poliția Bistrița-Năsăud, la scurt timp după acel accident.