Duminică, 7 februarie, la ora 12.30, un incendiu a cuprins o clădire aflată în modernizare a Universității din Oradea. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roșca, focul ar fi cuprins holul etajului 2 al clădirii, informează Bihoreanul.

„La ora 12.30 am fost sesizați cu privire la producerea incendiului într-o clădire a Universității. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe holul etajului 2 al clădirii, aflate în renovare, acesta și etajul 3 fiind inundate cu fum”, a declarat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Forțele de ordine au intervenit de urgență și au reușit să lichideze focul în mai puțin de 15 minute. Din primele cercetări, focul a mistuit mai multe elemente mobiliere aflate pe holul clădirii.

„Au ars elemente de mobilier amplasate în holul clădirii, 6 bănci și 4 scaune”, a mai precizat Camelia Roșca.

Rectorul Universității din Oradea a venit de urgență

La fața locului a venit rectorul Universității, Constantin Bungău pentru a evalua proporțiile incendiului.

Camelia Roșca a declarat că nu s-au înregistrat victime, fumul fiind evacuat cu ajutorul unor ventilatoare din dotare.

Nu s-au înregistrat victime, nicio persoană nu a fost rănită. După stingerea incendiului pompierii militari au evacuat fumul de pe cele două etaje cu ventilatoarele din dotare”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Nu se cunoaște cauza incendiului

În vederea stingerii incendiului au acționat mai multe echipaje din Detașamentul 1 Oradea, cu trei autospeciale cu apă și spumă. De asemenea, a fost mobilizat un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 2 Oradea și o autospecială de lucru la înălțime.

Pompierii urmează să stabiliească cauza incendiului ce a cuprins clădirea în modernizare din cadrul Universității din Oradea. Pompierii aflați la fața locului au rămas în clădire în vederea înlăturării efectelor produse de către incendiu.

Duminică, 7 februarie, la ora 12.30, un incendiu a cuprins o clădire aflată în modernizare a Universității din Oradea. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roșca, focul ar fi cuprins holul etajului 2 al clădirii,