Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana au izolat strada Barcăului, în zona magazinului Unix,  unde conducat de gaz a fost avariată.

Incindentul s-a produs în jurul orei 12.28.  La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri militari cu o autspecială de primă cercetare și evaluare chimică.

Totodată, pompierii au efectuat măsuri de specialitate, iar în zona unde a fost fisurată conducta de gaz a intervenit i o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana a declarat că pe toată durata intervenției, strada a fost blocată. De asemenea, pompierii au luat măsuri de izolare a zonei pentru a proteja riveranii în cazul producerii unui incendiu.

Conductă de gaz spartă de un orădean cu picamerul

Angajații Distrigaz au reușit să remedieze avaria într-o oră, izolând spărtura făcută în conductă.

Incindentul care s-a produs sâmbătă ridică anumite semne de întrebare, mai ales că angajații Drumuri Bihor nu au lucrat în acea zonă, fiind zi liberă.

„Oamenii noştri nu aveau cum provoca avaria pentru că sunt în zi liberă. Având în vedere răcirea vremii şi temperaturile negative din timpul nopţii am luat decizia să nu chemăm astăzi oamenii la muncă”, a declarat directorul societăţii, Dorel Crăciun, informează BIHOREANUL.

Incindet produs de un riveran

Dorel Crăciun a mai declarat că avaria s-a produs datorită unui riveran ce a încercat să își facă un racord.

„La deschiderea lucrărilor am fost în teren cu toţi deţinătorii de utilităţi şi toţi au spus că nu nimic de lucru acolo. Acum, din câte am înţeles, o persoană fizică a început să lucreze la un branşament de apă geotermală.  Și a spart coducta în timp ce săpa cu picamerul.

Vom afla mai multe despre ce s-a întâmplat după verificarea documentelor”, a mai precizat  Crăciun.

Crăciun a precizat că astfel de cazuri s-au mai întâmplat. Anumiți deținători de utilități profită de săpături și încearcă să înlocuiască conductele sau să-și înființeze noi racorduri.