Doi bărbați din Bihor sunt acuzați că au furat 200 000 de euro și mai multe lingouri de aur din seiful unui cunoscut om de afaceri, inclus în topul celor mai bogați români. Este vorba despre Sergiu Turcu, acționar la grupul de firme Madrugada din Palota, relatează ebihoreanul.ro

Jaful s-ar fi înregistrat în luna decembrie a anului trecut, însă, anchetatorii i-au reținut în cursul zilei de ieri. Ei susțin că au suficiente probe pentru a fi acuzați de furt calificat și violare de sediu profesional. Au fost surpinși în toiul nopții, când încercau să umble la sistemul de alarmă.

Bihor. Jaf de zile mari

Cei doi bărbați arestați astăzi nu sunt la prima abatere penală. Ei au mai fost condamnați, după ce au fost prinși că au făcut plăți cu cecuri neacoperite. Pagubele pe care le-au creat sunt în valoare de peste 55 000 de euro. În aceste activități infracționale au mai fost implicate persoane cu preocupări dubioase, iar la prinderea lor, polițiștii au folosit focurile de armă, mai scrie sursa citată.

Polițiștii revin cu precizări: Nu mai țineți sume colosale acasă sau la serviciu

În pofida recomandărilor făcute de polițiști, tot mai mulți români țin bunuri cu o valoare impresionantă acasă sau la serviciu. Astfel sunt mai vulnerabili în fața infractorilor. Oamenii legii susțin că băncile sunt locuri mai sigure pentru depozitarea acestor bunuri.

Câți ani de închisoare riscă

Polițiștii nu au oferit prea multe detalii privind recuperarea prejudiciilor, însă, la pedeapsa din acest caz se vor aduna și cele pe care le au primit în alte cazuri.

Cei doi au  primit  o pedeapsă de 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, respectiv cu suspendare  pe un termen de încercare de cinci ani, motiv pentru care se vor cumula pedepsele. Polițiștii au atras atenția că a crescut numărul furturilor calificate, așa zisele infracțiuni la pont.