Cele 25 de parcele care compun parcul industrial Ștei își vor aștepta beneficiarii. Primele parcele ar putea fi avea un beneficiar în 2022, anticipează primarul Șteiului Iulian Balaj.

Aceasta după ce, recent, a fost finalizată licitația organizată prin SICAP și în Parcul Industrial Ștei „au început lucrările pentru execuția infrastructurii rutiere și de amenajare pentru scurgerea apelor pluviale”.„Au fost depuse trei oferte, fiind declarată câștigătoare asocierea dintre firmele S.C. Aderent S.R.L.(lider)-S.C. Global industrial S.R.L.(asociat 1)- C.M.L. RO (asociat 2), cu cu sediul în Sat Orașul Nou, jud. Satu Mare, care a avut oferta financiară cu valoarea cea mai mică.

În 16 decembrie am semnat contractul de «Execuție lucrări sistematizare și viabilizare Parc Industrial (infrastructură rutieră și ape pluviale) în orașul Ștei” cu valoarea 1.031.230,88 lei(fără TVA). Ne propunem un obiectiv foarte ambițios, ca până la sfârșitul anului 2022 să putem atribui prin licitație primele din cele 25 de parcele pentru investitorii interesați”, a declarat primarul Șteiului, Iulian Balaj.

Șeful Primăriei Ștei a declarat că momentan se lucrează la pietruirea drumurilor cu piatră concasată pentru a avea acces la parcele și că pentru asfaltarea drumurilor speră că va avea finanțare de la Consiliul Județean Bihor. Parcul Industrial Ştei se întinde pe o suprafaţă totală de 13,6 hectare, fiind amplasat la marginea DN 75, la ieşirea din localitatea Lunca spre localitatea Câmpani, pe un teren aflat în proprietatea oraşului. Până acum, în parcul industrial din Ștei a fost concesionată o parcelă unei firme din Oradea care va investi în jur de 5 milioane euro din fonduri europene. Este vorba despre o fabrică de reciclare a anvelopelor, pentru producerea granulelor de cauciuc în vederea realizării de covoare artificiale pentru terenuri de sport.