Oficialul Guvernului nu a a mai venit la Bihor, ci a plecat de urgență la Budapesta, unde se discută teme mult mai interesante decât problemele de mediu ale României: investițiile pe care statul maghiar le are de făcut în Transilvania.

Județul Bihor este unul dintre cele mai afectate de poluare, de depozitarea neconformă a deșeurilor, de prezența urșilor. Astfel, reprezentanții Gărzii de Mediu, ABA Crișuri, cei ai protecției mediului l-au așteptat în zadar, notează ebihoreanul.ro

Bihor. Ministrul Mediului, somat să ia măsuri ferme

În timp ce Tanczos Barna face drumuri urgente în Ungaria, primarii, reprezentanții instituțiilor de mediu din Transilvania i-au cerut să ia măsuri ferme. Concret, s-au plâns că oficialul Guvernului doar face declarații, iar România a ajuns nu doar groapa de gunoi a Europei, ci și grădina zoologică a acestora.

Covasna și Harghita printre cele mai afectate județe

Directorul Agenției pentru protecția Mediului(APM) Covasna, Gheorghe Neagu, a spus că România a ajuns în această situație, de a fi grădina zoologică a Europei, din cauza derogărilor oferite de Ministerul Mediului. Oficialul instituției spune că nu se dau derogări(de ucidere) tocmai pentru uciderea celor periculoși.

” La nivelul judeţului Covasna în decurs de cinci ani avem peste 1.060 de pagube atât în culturi agricole, cât şi la animale. Anul acesta, până la ora actuală, avem peste 25 de pagube. Chiar şi la bovine mari. Zilele trecute, am avut la Moacşa un atac la specia Angus, a atacat o vacă de 750 de kg. Vă daţi seama că o vacă de talia asta costă în jur de 2.000 de euro.  Zilele acestea, tot la Moacşa am avut un atac la o bovină de 300-400 de kilograme” , a informat oficialul APM Covasna.

Bihor. Cantitate impresionată de deșeuri, întoarsă din drum

Recent, polițiștii din Bihor au întors din drum o cantitate impresionată de deșeuri, care provenea din Germania. De altfel, în toată țara se înregistrează aproape zilnic astfel de transporturi. Deși nu are suficiente gropi de gunoi, România importă gunoi, având societăți care fac profit din acest lucru. Totul, pe sănătatea românilor.