Ministrul Sănătății crede ca România s-ar putea confrunta cu un al patrulea val al pandemiei, dacă românii nu se vor vaccina în număr cât mai mare.

În ceea ce privește posibilele stimultente financiare acordate persoanelor vaccinate anyi-COVID, Ioana Mihăilă consideră că eliminarea riscului de îmbolnăvire ar trebui să fie cel mai mare avantaj.

„În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului. Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte.   Faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm (…) Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este că aceste măsuri de relaxare să fie combinate.  Și să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”, a precizat ministrul Sănătăţii, relatează Agerpres.

Bihor. Ministrul Sănătății a vaccinat mai multe persoane. Unde te poți imuniza fără programare

Maratonul vaccinării a început, sâmbătă, 8 mai în județul Bihor. Cei care vor să se vaccineze anti-COVID o pot face la oricare centru din județ fără programare.

Ieri, 7 mai, premierul Florin Cîțu anunța un record al persoanelor vaccinate.

„Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București.

Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca  Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată. Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”, a postat Florin Cîţu pe Facebook.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, până astăzi, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.065.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 1.011.694 de pacienți au fost declarați vindecați.

La ATI, în stare gravă, sunt peste 1000 de persoane.

sursă foto: click.ro